Ja çfarë thotë Shoqata Psikiatrike për “selfiet”

Shoqata psikiatrike amerikane ka bërë trë njohur se varësia nga vetëfotografimi, ose siç njihet ndryshe mania e selfiet është një çrregullim mendor. Sipas psikologëve sëmundja e re quhet «selfies» dhe karakterizohet nga një dëshirë e vazhdueshme për të fotografuar vetveten dhe për të shpërndarë foto në rrjetet sociale për të kompensuar mungesën e vetvlerësimit.

Shkencëtarët kanë identifikuar tri nivele çrregullimi:

1- çrregullim shëndetësor për personat që e bëjnë foton, por nuk e publikojnë në rrjetet sociale

2- akut, për ata që fotografohen jo më pak se tri herë në ditë dhe i publikojnë në rrjetet sociale

3- kronik, kur njeriu bëhet i varur dhe provoën një dëshirë të pakontrollueshme për të fotografuar veten 24 orë në 24, të paktën 6 herë në ditë.

Psikiatrët thonë, që nuk është zbuluar kura për selfiet.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne