Shqiperia

“Ja si vodhën Rama dhe Besua i tij me kompaninë ruse Gunvor vetëm në taksa 75 milionë euro”

Ish-Kryeministri Sali Berisha publikoi mesazhin e një “qytetari dixhital”, i cili pretenton se “Rama dhe Besua i tij vodhën edhe me kompaninë ruse Gunvor vetëm në taksa 75 milionë euro”.

Mesazhi i Berishës

“Ja si vodhën Rama dhe Besua i tij me kompaninë ruse Gunvor vetëm në taksa 75 milionë euro”
Lexoni mesazhin e qytetarit dixhital. sb

“Pershendetje Doktor! Si Rama me lidhjet ruse shkatrron sektorin strategjik ne lidhje me kompanin Gunvor: Ne vitin 2015 ruset derguan si administrator ne Armo Cristophe Francois Bernard Dobord nepermes kompanis Heaney Assetes, e cila me von kaloi aktivitetin ne kompanin Deveron, e cila pastaj ja kalon aktivitetin kompanis Zeveson IRTC. Të gjitha keto kompani jane zinxhir guaska, qe ne menyr te nje pas njeshme kan len borxhe ne buxhet, banka, furnitor , rreth nje milard euro. Te gjitha rezultojn te lidhura me Z. Debord dhe Besnik Sulen. Po te analizohet vetem viti 2017 IRTC ka len borxhe vetem ne buxhet 75 miljon euro. Dhe z. Debord ka regjistrua ne shqiperi kompanin Tosc eEnergj ku nga hici u rreshtua me kompanit me xhiron me te madhe ne vend. Gjithe Financimi i ka ardh tek Rajffejzen bank nga Gunvor dhe kjo financonte kompanin iRTC me blerje tek Bankers dhe merrte prodhim nga iRTC. Tani e kan mbyll dhe iRTC, per te zhduk borxhet e rradhes, dhe kan krijuar kompanin tjeter guask Allum Enteprises ne fund te 2017, e cila perseri me te njejten skem kan marr me qera asetet e Armos dhe presin momentin te vazhdojn skemen. Pra ruset me z. Dobord me mbeshtetje te Besos dhe financim te Gunvor vec vjedhjes kercnojn te shkaktojn nje tronditje te rend financjare me borxhet qe krijojn ndaj bankave, buxhetit, dhe furnitoreve te tjer si privat ashty dhe ne oshe, ujesjedhes, pushtet lokal. Pasi per cudi as nje ent shteteror nuk guxon te kerkoj detyrimet apo te ndali kete skeme.”