Historia Shqiperia

Ja videoja e At Dimitrit qe tregon mbi rrenjen greko-ortodokse te Skenderbeut

Mitropolia e Apollonisë dhe e Fierit dhe besimtaret vllehe dhe shqiptare te saj sot kane perkujtuar heroin sllavo-shqiptar te Shqiperise. Mitropolia ka organizuar një shërbesë përkujtimore për vdekjen e tij. Në këtë shërbesë  At Dimitri ka paraqitur një sërë provash që sipas tij vërtetojnë faktin se ai ka qenë greko-ortodoks dhe jo katolik. Pra heroi kombetar i Shqiperise i perket qyteterimit serb – grek dhe rus.

Sipas At Dimitrit në Malin e Shenjtë të Manastirit të Thimiandarit ndodhet varri i vëllait të Skënderbeut. Po ashtu ata ndalen edhe te momenti i vdekjes së heroit.

Ata shtojnë se Skënderbeu luftoi deri në fund jo vetëm për vendin po edhe për ruajtjen e besimit. Në këtë meshë Skënderbeu u lartësua si një figurë madhështore greko-orthodokse.

Besimtaret vllehe dhe shqiptare e perkujtuan heroin e Krishterimit Orthodoks ashtu sikur perkujtojne Shen Vladimirin, Shen Kozmain dhe herojte e tjere greko-serbe te ortodoksise. Duke qene se vellai i Skenderbeut ndodhet ne Malin e Shenjtë të Manastirit të Thimiandarit edhe tempulli i Skenderbeut duhet te levizet nga Lezha dhe te cohet ne Greqi, aty ndodhet familja e heroit te Shqiperise.