A ka qenë edhe Skënderbeu pederast i sulltan Mehmet Fatihut?

Faqja islamofobike FMImages ka botuar shkrimin me poshte ku sipas tyre sulltan Mehmeti ka abuzuar me djalin e Vlad Drakules, pyetja qe ngrihet eshte a mos ka qene edhe Skenderbeu i perdhunuar nga sulltan Mehmeti? Urrejtja e Skenderbeut ndaj sulltan Mehmetit ndoshta ka patur lidhje seksuale? Me poshte eshte shkrimi i FMimages:

Homosexualizmi i sulltanit Mehmet Fatih është dokumentuar në dhjetra libra. Në librin e autorit Babinger, Franz C.H 1978, Mehmed the Conqueror and His Time . Princeton, NJ: Princeton University Press, dokumentohet shumë qartë për homosexualizmin e sulltanit:

Që kur ishin adoleshentë Vlad dhe Radu u bënë peng të turqve osmanë. Të jetuarit në oborrin e sulltanëve në Konstandinopojë Princat Wallachian studiuan së bashku me të riunMehmetin, trashëgimtarin e Perandorisë. Djemtë mësuan artet marciale, politikën, gjuhët dhe shumë gjëra tjera.

Por ata kishin kohë edhe për argëtim përveç studimit sepse Mehmetit i pëlqente Radu, i cili ishte jashtëzakonisht i bukur dhe kapi syrin e perandorit, kështu që në atë kohë u bë i famshëm sidomos për eroticizmin dhe bukurinë e tij, kështu që perandori e ftoi djalin në ndejë dhe me dëshirë ngriti kupën duke i kërkuar atë në dhomën e tij të gjumit.

Po kështu, Mehmeti u dashura më “pasion ” në Radu, sepse ata kaluan ditë e netë me njëri-tjetrin.

Radu përfundimisht u bë dashnor i Sulltanit dhe pas marrëdhënieve me të, Radu mori një pseudonim “cel frumos” (bukuria) marrëdhëniet e tyre u përshkruan nga kroniku grek Laonic Chalkokondyles:

“Sulltani kishte me vete vëllain e Vladit, djalin e Drakulit dhe ishte i preferuari i tij, duke jetuar me të. Dhe kështu ndodhi që kur filloi të sundonte, sulltani donte të kishte një lidhje me këtë djalë që pothuajse e vrau.

Sepse ai e pëlqente djaloshin, e ftoi atë në ndejë dhe e ngriti kupën me epshi duke e kërkuar atë në dhomën e tij të gjumit.

Dhe djali u çua në befasi për të parë perandorin që po nxiton për të për një gjë të tillë dhe qëndroi kundër tij dhe nuk i pranoi dëshirën e Perandorit.

Por sulltani e puthi atë kundër vullnetit të tij dhe djali iu mbështjelli për këmbë dhe e preu kofshën e perandorit dhe më pas iku.

Mjekët e shëruan plagën e perandorit.

Dhe djali u ngjit në një pemë aty pranë dhe qëndroi i fshehur. Vetëm pas largimit të perandorit, djali zbriti dhe u largua, pastaj u kthye në oborr dhe përsëri ai ishte  i preferuari i sulltanit “.

fmimages.net

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne