Shqiperia

Katoliku Frrok Cupi do ta nxjerri Shqipërinë nga Konferenca Islamike dhe ta coj në Mirditë

Mirditori injorant Frrok Çupi ka qenë i ftuar në emisionin Top Talk të Denis Dyrnjasë dhe është shprehur se Shqipëria duhet që të dalë nga Konferenca Islamike për tu futur në Europë.

Çupi: Ne i kemi politikanët tanë fajtor, ne na kanë pranuar në Konferencën Islamike dhe nuk kemi thënë asgjë. Po nuk dolëm nga Konferenca Islamike ne nuk kemi çfarë bëjmë më që ti drejtohemi Europës, nuk jemi të sinqertë.

Dyrnjaja: Pse duhet të dalim nga Konferenca Islamike?

Çupi: Konferenca Islamike realizon idetë për të cilat po sulmohet Shengeni Ballkanik.

Domethënë është në kontroversë me to, pse?

Sepse Shengeni Ballkanik rrethon, krijon një identitet europian tek ne, Konferenca Islamike është në kundërshti, është një hap që hidhet në lindjen e largët. Iniciativat që ka marrë prej vitit 1992 kur Shqipëria është anëtare e saj në 90 e ca përqind të tyre kanë qenë anti perëndimore, anti amerikane, anti europiane./Gazetaimpakt/

OPINIONE