Kjo pajisje do t’i përmirësojë të pamurit mijëra njerëzve

Retina artificiale është implanti i parë i këtij lloji që përbëhet nga materiali sintetik dhe i butë.

Shpresohet se mund të bëhet rivendosja e syve të të verbërve dhe syve dëmtues në dekadën e ardhshme.
Deri tani, të gjitha pajisjet e tilla kanë qenë të ngurta dhe të vështira për t’u përdorur, por kjo i ngjan indeve njerëzore.

Studenti Vanessa Restrepo-Schild, që udhëhoqi studimin, shpjegoi: “Materiali sintetik mund të gjenerojë sinjale elektrike, të cilat stimulojnë neuronet në pjesën e prapme të syrit tonë, ashtu si retina origjinale.

Është e mundur mund të jetë të futet në përdorim tek pacientët në dhjetë vjetët e ardhshme.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne