Koalicioni për Gratë në Gazetari mbron islamofoben Arbana Xharra: U përball me kërcenime, u detyrua të largohet nga Kosova!

Islamofobia Arbana Xharra vazhdon sistematikisht sulmet ndaj Islamit dhe muslimanëve. Islamofobia ka shkruar shkrime të ndryshme për muslimanët, xhamitë dhe Imamët e tyre. Por Koalicioni Për Gratë në Gazetari, CSWIJ, i cili ofron mentorim për gratë gazetare nga vendet perëndimore dhe joperëndimore, lëshoi një deklaratë duke qëndruar “në solidaritet me Arbana Xharrën, e cila është përballur me kërcënime dhe një sulm të tmerrshëm për hetimet e saj në ekstremizmi, duke e detyruar atë të largohet nga vendi i saj”.

Së fundmi Imami Enes Goga akuzon islamofoben Xharra si autoren që ka shkruar gënjeshtra dhe shpifje për atë dhe familjen e tij duke i quajtuar ato denigruese.

Ka qenë portali BalkanInsight që jo pak herë sulmon muslimanët që ka botuar një lajm ku sulmon imamin dhe mbron islamofoben Arbana Xharra.

Ndër të tjera në shkrim thuhet: “Enes Goga është lider i lëvizjes vehabiste në rajonin e Pejës/Pec, një lëvizje e lidhur me krimin e organizuar, trafikun e drogës, zhvatjen në biznes, shantazhin, rrahjet brutale etj”.

https://balkaninsight.com/2023/10/23/kosovo-imam-seeks-40000-euros-over-2016-articles-wahhabi-claim/?fbclid=IwAR2Sjq3oO3TuN2UZzRQAgcBjTJVHe22fcPeqFCsFn-NpR_ovM2RpyqZHYeM

/gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne