Konferencë: Konfliktet në Lindjen e Mesme: Grupet dhe ideologjitë radikale.

 

Instituti i Medias se Lirë organizon në datën 28 nëntor 2017 konferencën me temë:

KONFLIKTET NE LINDJEN E MESME: IDEOLOGJITE DHE GRUPET RADIKALE

Adresa:  Hotel Doro City, Salla Orkidea Tirana, Albania

Programi i Workshopit

(Programi paraprak, folesit e konfirmuar)

28 nentor 2017

9.00 am Hapja, prezantimi:

9.30 am Olsi Jazexhi
(Shqiperi)

MEK, DAESH, PKK dhe FETO: terrorizmi si arme gjeostrategjike e fuqive imperialiste

10.15 am Ömer Özkizilcik
(Turqi)

Luftetaret e huaj: Grupet radikale majtiste dhe roli i tyre ne Siri dhe e ardhmja e tyre ne Perendim

11.00 am Pervez Bilgirami
(Indi)

Fenomeni i DAESH-it (ISIS-it): Nje krah i mireditur i imperializmit

11.45 Kafe

12. 15 pm John Smith
(Britani e Madhe)

Perafrimet ne metodat e rekrutimit, indoktrinimit dhe traumat e ndarjes ne mesin e grupeve te dhunshme dhe ekstremiste

1.00 pm Pushim dreke

2.00 pm Gurkan Bicen
(Turqi)

Terrori etnik kunder Iranit: rasti i PJAK-ut

2.45 pm Emir Coskun
(Shqiperi)

ISIS dhe faktoret e cuan ne krijimin e tij

3.00 pm Vedran Obućina
Kroaci

Tekfirizmi dhe influenca e tij ne mesin e boshnjakeve musliman

3.45 pm Navid Nasr
Shtetet e Bashkuara te Amerikes

Xhihadistet tekfire: Nga psikopate dhe vegla, ne deshtake, gogole dhe justifikim per nderhyrje

4.30 Diskutime dhe konkluzione

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne