Bota

Kryeparlamentari rus krahason Trump me Hitlerin, paralajmëron për një luftë të re

Dy vjet nga presidenca e tij, Donald Trump e ka rikthyer gjendjen ndërkombëtare në momentin kur Hitleri erdhi në pushtet, sipas gjeneralit rus me tre yje, Vladimir Shamanov .

Duke folur në një konferencë për atashet e huaj ushtarake, Shamanov kujtoi se Hitleri kishte filluar përgatitjen e Gjermanisë për luftë vetëm dy vjet pasi erdhi në pushtet. “Trump ka qenë në krye për dy vjet, dhe ne shohim paralele,” tha ai.

Gjenerali, i cili është kreu i Komitetit të Mbrojtjes të Shtëpisë së Ulët, paralajmëroi gjithashtu shtetet jo-bërthamore, që pjesëmarrja në stërvitje bërthamore të udhëhequra nga SHBA mund t’i bëjë ata objekt të një sulmi hakmarrës nga Rusia në rast konflikti.

“Së bashku me armët e rregullta, amerikanët mund të ju mbajnë te lidhur edhe me ato bërthamore” , shpjegoi ai. “Duhet ta marrim parasysh se ju mund të bëheni objektivat tona prioritare, ju duhet të jeni të vetëdijshëm për këtë.”

“Dëshira” e disa vendeve evropiane për të vendosur pasuritë ushtarake në territoret e tyre “ngre vetullat”, shtoi Shamanov.

Shtojcat ushtarake nga 90  vende ndoqën konferencën vjetore në dhomën e ulët të parlamentit të Rusisë,  ne të cilen gjenerali vuri në dukje se ishte një pjesëmarrje më e lartë se zakonisht. Megjithatë, delegacioni i SHBA nuk iu përgjigj ftesës “për herë të parë në shumë vite”,  shtoi ai./ RT/ Gazeta Impakt

 

OPINIONE