Bota

Kryepeshkopi katolik thotë se pedofilia është ‘takimi shpirtëror me Perëndinë’

Një nga zyrtarët më të lartë në Kishën Katolike thotë se fëmijët e abuzuar seksualisht mund të përjetojnë “një takim shpirtëror me Perëndinë nëpërmjet priftit” ndërsa që po keqtrajtohen.

Kleriku më i fuqishëm i Australisë, Kryepeshkopi i Melburnit, Denis Hart, thotë se praktika katolike e rrëfimit është e kënaqshme për trajtimin e pedofilisë në kishë, pasi ndihmon priftërinjtë të shfajësojnë “fajin e tyre” pasi abuzojnë seksualisht me fëmijët.

I pyetur nëse ai ishte i përgatitur të burgoset për shkak të mos raportimit të abuzimit seksual të fëmijëve nga priftërinjtë pedofil katolik, Kryepeshkopi Hart konfirmoi se ishte i gatshëm të shërbente në burg. Ai gjithashtu pretendoi se e drejta për të mbuluar pedofilët në kishë është një “komunikim absolutisht i shenjtë i një rendi më të lartë”.

Ai bëri deklaratën tronditëse në përgjigje të Komisionit Mbretëror Australian në përgjigjet institucionale ndaj abuzimit seksual të fëmijëve, i cili deklaroi se nuk duhet të ketë “asnjë justifikim, mbrojtje apo privilegje” për klerikët katolikë të cilët nuk arritën të paralajmëronin policinë për abuzimin brenda kishës.

Por Kryepeshkopi Hart nuk u pajtua dhe këmbënguli që abuzimi seksual ishte “një takim shpirtëror me Perëndinë nëpërmjet priftit” dhe ishte “me një rend të lartë” sesa ligji penal.

Një raport i ri nga komisioni propozoi 85 ndryshime gjithëpërfshirëse në sistemin e drejtësisë penale dhe rekomandoi që priftërinjtë të përballeshin me akuza penale për dështimin e raportimit të krimeve të rënda si abuzimi seksual në polici.

Meqënëse ligji qëndron aktualisht, klerikët nuk janë të detyruar ligjërisht të raportojnë krime në polici dhe procedurat disiplinore për veprimtari kriminale nga ana e anëtarëve të Kishës Katolike trajtohen në mënyrë të brendshme nga ligji i Kanunit, i cili vepron në mënyrë të pavarur nga procedura e rregullt ligjore.

Gjykatësja dënon “dënimin e pedofilëve” duke pretenduar se fëmija 3-vjeçar ‘kërkohet të prishet’.

Pas një hetimi nga komisioni, zyrtarët besojnë se Kisha Katolike po përdor “konfidencialitetin konfesional” si një mbulesë për mos raportimin e abuzimit seksual të fëmijëve nga pedofilët aktivë tek autoritetet.

“Ne e kuptojmë rëndësinë e rrëfimit fetar – në veçanti, paprekshmërinë e vulës konfesionale për njerëzit e disa besimeve, veçanërisht për besimin katolik”, tha raporti. “Megjithatë, ne kemi dëgjuar prova të një numri rastesh ku zbulimi i abuzimit seksual të fëmijëve është bërë në rrëfimin fetar, nga të dy viktimat dhe autorët.

“Ne jemi të kënaqur që rrëfimi është një forum ku fëmijët katolikë kanë zbuluar abuzimin e tyre seksual dhe ku klerikët kanë zbuluar sjelljen e tyre abuzive në mënyrë që të merren me fajin e tyre”.

I pyetur të martën nëse ai do të shkonte më mirë në burg sesa të shkelte vulën e rrëfimit, ai i tha ABC Radio Melbourne:

“Unë kam thënë dhe unë besoj se kjo është një komunikim absolutisht i shenjtë i një rendi më të lartë ” tha kryeprifti.

Burimi: http://yournewswire.com/catholic-archbishop-pedophilia-god/