Bota Historia

Kur në Angli nuk lejohej divorci dhe gratë shiteshin në ankand

Divorci në Angli nuk u lejua deri në vitin 1857, gjë që nuk i pengonte burrat deri dhe t’i shisnin gratë e tyre nëse nuk i pëlqenin më.

Ishte një praktikë e zakonshme në pjesët rurale të Anglisë gjatë gjithë shekullit të 19-të, dhe Lauren Padgett nga Universiteti i Leeds Trinity thotë se ankandet mbaheshin privatisht dhe publikisht.

Ankandet publike ishin mjaft spektakolare. Një burrë lidhte një grua të padëshiruar dhe e çonte në sheshin ku do të priste ofertën më të mirë.