Kush agjëron të mos shaj apo të ofendoj

Ramazani edukon agjëruesin për moral dhe sjellje të mirë, sepse nuk është e hijshme për agjëruesin që të shajë, ofendojë apo të mallkojë

Profeti alejhi selam ka thënë: “ Kur dikush nga ju të jetë në ditën e agjërimit të tij, atëherë të mos flasë e veprojë gjëra të turpshme dhe as të mos bërtasë. E nëse dikush e ofendon apo e lufton, atëherë le ti thotë: ‘ Unë jam njeri që agjëroj.”

Buhariu dhe Muslimi

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne