Opinion

Kush po e ndërton frontin arab kundër Turqisë?

Nga: Ibrahim Karagul

Vendet muslimane jo-arabe po forcohen ndërsa vendet arabe muslimane, veçanërisht ato nën ndikimin e arabëve të Gjirit (d.m.th. Emiratet e Bashkuara Arabe, Arabia Saudite dhe Egjipti nën administrimin e Abdel-Fattah el-Sisi) në fakt nuk janë vetëm në rënie të lirë, por në kolaps. Vendet muslimane jo arabe po largohen me shpejtësi nga kujdestaria e Perëndimit, duke shpëtuar nga tutela, duke treguar forcën e tyre, ndërsa vendet arabe janë duke u futur më tej në mbrojtjen perëndimore, duke ndërtuar marrëdhënie edhe më të varura.

Vendet muslimane jo-arabe po mbrojnë botën islame dhe të drejtat e komunitetit musliman qoftë edhe me zjarr, ndërsa vendet arabe në fjalë po vrapojnë si era, shumë larg nga këto pretendime dhe trashëgimi. Fronti i ri i udhëhequr nga Emiratet e Bashkuara Arabe po e bën këtë në mënyrë të qartë dhe hapur, duke hedhur poshtë trashëgiminë politike islamike.

Emiratet e Bashkuara Arabe, Arabia Saudite, Sisi duke sjellë trupat perëndimore në rajon

Vendet muslimane jo-arabe poshtë plotësisht pozicionin e “vendit front” të Perëndimit që ka marrë në Lindjen e Mesme dhe Azinë. Një herë, Turqia, Pakistani dhe Indonezia formuan “Zonën e Jugut” kundër komunizmit sovjetik dhe kinez dhe mbronin interesat e Perëndimit. Këto tre vende kanë bërë një rrugë të gjatë që nga ajo kohë. Sidoqoftë, vendet arabe, veçanërisht Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe, Egjipti, po kthehen në garnizone kundër vendeve që SH.B.A., Evropa dhe Izraeli i konsiderojnë si kërcënime në rajonin tonë. Marrëdhëniet që ata krijuan si në rajonin tonë ashtu edhe në Azinë e Jugut po vendosin fuqitë perëndimore në ato rajone, duke dërguar një mesazh kërcënues.

Sulmimi i atyre që përdorin brenda tyre fuqinë e huaj

Ndërsa vendet muslimane jo arabe po përpiqen të luftojnë sulmet e huaja, vendet muslimane arabe po luftojnë ndërmjet tyre dhe rajoneve të tyre dhe ndërsa e bëjnë këtë, ata po i thërrasin vendet perëndimore në ndihmë të tyre.

Vendet muslimane jo arabe po ndërtojnë një fuqi brenda, jashtë, duke luftuar, duke aktivizuar pikat e tyre të forta, ndërsa vendet arabe muslimane po sulmojnë nga jashtë, duke forcuar lartësitë dhe forcat e tyre me fuqi të huaj.

Pse zhvillohen gjithmonë luftëra në territoret arabe?

Lufta midis Iranit dhe Irakut ishte një luftë arabo-persiane. Pushtimi i Irakut në 1991 ishte me të vërtetë një luftë arabo-persiane. Pushtimi i Irakut i vitit 2003 ishte gjithashtu i njëjtë. Bota arabe humbi në të gjitha këto luftëra dhe pushtime. Të gjitha luftërat që ndodhën në rajonin tonë gjatë tre dekadave të fundit kanë ndodhur në tokat arabe, dhe këto luftëra nuk u fituan kurrë.
Dobësia arabe nuk është arsyeja që e mbështet këtë, por përkundrazi marrëdhëniet e njëanshme të varësisë, të cilat administratat e tyre vendosin me Perëndimin. Kjo lidhje ka qenë pothuajse gjithmonë kundër popullit arab dhe vendeve të tyre.

Dy princa, një diktator: Një apokalips është në rrugën e tij

Kjo marrëdhënie varësie tani po rinovohet. Po bëhet edhe më shkatërruese. Tani po udhëheqet nga Mohamed bin Zayed (Emiratet e Bashkuara Arabe), Mohamed bin Salman (Arabia Saudite) dhe Sisi (Egjipti). Ata fillimisht përdorën regjimet arabe kundër Iranit. Megjithatë, kjo formë e shfrytëzimit nuk bazohej në interesat e tyre, por më tepër në përparësitë e Izraelit dhe planet e Sh.B.A. Ata kanë luftuar brenda këtij konteksti për tre dekada dhe gjithmonë humbin.
Kjo pasi humbja e tyre po vjen. Ata që i shfrytëzojnë gjithashtu edhe po i varfërojnë burimet e tyre.
Kështu, kufiri arab-persian u tërhoq përsëri nga kufiri Iran-Irak deri në Mesdhe. Ata humbën Irakun dhe Sirinë dhe tani do të humbasin Libanin dhe Jemenin.

Tani ka nisur fronti “anti Turqi”: Një luftë e padeklaruar!

Kësaj radhe, i njëjti mentalitet aktivizoi fuqinë arabe kundër Turqisë. Ata krijuan një “Front Anti-Turqi” i përbërë nga Emiratet e Bashkuara Arabe, Arabia Saudite, vendet e Gjirit dhe Egjipti i Sisit.

Ky front tentoi lëvizje të padurueshme kundër Turqisë në të gjithë rajonin. Menaxhimi i organizatave terroriste, sulmet ekonomike, atentatet dhe ekzekutimet e përfshira, nga Afrika në Azinë e Jugut, po përpiqet të dobësojë Turqinë në çdo fushë.
Ata po kryejnë një luftë të padeklaruar me Turqinë në Libi, në Mesdheun Lindor, në Kaukaz, në Gjirin Persik, rreth Detit të Kuq dhe në Afrikën Qendrore. Ndërsa ata e bëjnë këtë, ata po ndërtojnë partneritete me Izraelin, Francën, Sh.B.A, Evropën dhe, në fakt, me Greqinë dhe Administratën Qipriote Greke.

Pakistani është objektivi tjetër

Eshtë mjaft interesante që i njëjti front së fundmi ka vendosur në shënjestër të Pakistanin. Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe vendosën një raport me Indinë dhe filluan të shënjestrojnë Pakistanin, i cili po feston sot themelimin e tij.
Investimet e përbashkëta po anullohen, mbështetja e dhënë po tërhiqet, dhe planeve të Indisë në lidhje me Kashmir u premtohet mbështetje e qartë.
Pse?
Pas Turqisë, a do të përdoren këto vende arabe edhe kundër Pakistanit? Cilat vende do të pasojnë? Indonesia?Gjithcka është shumë e mundur.

Pas luftës Shiit-Sunit, një luftë civile Suni është tani në horizont!

Diçka e keqe qëndron prapa çdo lëvizje. Si kështu?
Një projekt i titulluar, “Islam Demokratik Civil: Partnerë, Burime dhe Strategji”, u botua në 2003 në Sh.B.A. Ai shpjegon plotësisht se si mund të shpërthejë “lufta civile islamike”.
Një vit më vonë, u botua një raport tjetër 567 faqësh me titull, “U.S. Strategjia në Botën Muslimane”. Ky raport diskuton detajet e luftës civile islamike. Ndër frontet që do të formohen, së pari është lufta Shiit-Sunit, ndërsa fronti i dytë identifikohet si muslimanë arabë kundër muslimanëve jo-arabë.

Rrugët arabe duhet të zgjohen!
Kjo është ajo që po ndodh sot. Regjimet e Emiratet e Bashkuara Arabe, Arabia Saudite dhe Egjipti u përdorën për luftën Shiit-Sunit. Tani ata janë shtyrë në tokë për një luftë civile midis sunitëve dhe Turqia u ishte paraqitur atyre si objektivi kryesor.
Këto regjime humbën në çdo luftë dhe shkatërruan rajonin. Ata do të humbasin edhe këtë luftë.
Sidoqoftë, populli arab, patriotët e tij duhet të dinë që kjo nuk është asgjë tjetër përveç përgatitje për vetëvrasje. Ata vendosën kurthin në vendet dhe tokat arabe. Këta udhëheqës, këto regjime do të tërheqin rajonin arab drejt shkatërrimit dhe gdhendin tokat arabe në shtetet e qytete. Le të përsërisim: Pse vendet muslimane jo arabe po fitojnë fuqi ndërsa vendet arabe muslimane vazhdimisht po e humbin fuqinë?
Rrugët arabe duhet të zgjohen tani!
Ne duhet të rezistojmë kundër kolonializmit të ri!
/GazetaImpakt//yenisafak/

OPINIONE