Komuniteti iraniano – kanadez i shkruan leter ministrit kanadez kunder MEK-ut

Lajmi qe eshte botuar ne media te ndryshme boterore mbi largimin e krereve te xhihadit muxhahedin ne Kanada ka tronditur edhe komunitetin iranian te Kanadase. Ne date 13 gusht 2023 Mona Ghassemi, nen-kryetare e Kongresit Iranian Kanadez i ka derguar letren me poshte ministrit kanadez te emigracionit Marc Miller. Teksti i letres vijon me poshte:

 

Letër e hapur për Ministrine e Emigracionit, mbi shqetësimet në lidhje me emigrimin e anëtarëve të MEK në Kanada!

Gusht 13, 2023

Nën-kryetarja e Kongresit Kanadez Iranian, Mona Ghassemi i ka dërguar një letër të nderuarit Marc Miller në lidhje me shqetësimet e emigrimit të mundshëm të anëtarëve të MEK në Kanada.

 

I nderuar Ministër Miller,

Shpresoj që kjo letër t’ju gjejë mirë. Po shkruaj në emër të Kongresit Kanadezo Iranian për të shprehur shqetësimin tonë të thellë për raportet e fundit të mediave iraniane që sugjerojnë se udhëheqësit e Muxhahedinëve të Popullit Khalq (MEK) kanë bërë plane për të transferuar selinë e tyre në Kanada. Ne e pranojmë se saktësia e këtij lajmi mbetet e pasigurt dhe besojmë në kompetencën e autoriteteve kanadeze në kryerjen e hetimeve të nevojshme.

Historia dhe veprimet e organizatës MEK kanë ngritur alarm të madh brenda komunitetit, duke marrë parasysh përfshirjen e tyre të mëparshme në listën terroriste të Kanadasë deri në vitin 2012. Emigrimi i mundshëm i individëve të lidhur me një organizatë të tillë në Kanada është shqetësues jo vetëm për kanadezët iranianë, por edhe për më gjerë. komunitetin kanadez.

Organizata jonë vlerëson shumë përpjekjet e bëra nga Qeveria e Kanadasë për të mbështetur parimet e sigurisë, jetës dhe të drejtave të njeriut. Ju nxisim me mirësi që ta trajtoni këtë çështje menjëherë duke kryer një hetim të plotë mbi vlefshmërinë e raportimeve të medias. Për më tepër, ne kërkojmë që të siguroni komunitetin kanadez0 iranian dhe publikun më të gjerë kanadez, duke u angazhuar të mos ofroni një strehë të sigurt për individët ose grupet me histori aktesh terroriste. Ne besojmë fuqishëm në përkushtimin e autoriteteve kanadeze për të vlerësuar me përpikmëri dosjet e emigracionit dhe për të siguruar që individët që hyjnë në vendin tonë të mos përbëjnë kërcënim për sigurinë dhe mirëqenien e shoqërisë sonë.

Kemi besim se zyra juaj do ta trajtojë këtë çështje me zell dhe kujdes maksimal. Mezi presim të lexojme përgjigjen tuaj.

Mbetemi të përkushtuar për të mbështetur vlerat dhe parimet që përfaqëson Kanadaja.

Sinqerisht,
Mona Ghasemi
Nënkryetare
Kongresi Iraniano Kanadez

/gazetaimpakt/ iccongress.ca

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne