Bota Kultura

Libri i Dostojevskit mes qindra librave të ndaluar në Kuwait

Autoritet e Kuwaitit kanë vendosur në listë të zezë rreth 1,000 libra në një festival të letërsisë, përfshirë edhe ‘Vëllezërit Karamazov’, tematika e së cilës është e vendosur në Rusinë e shekullit të 19, që trajton moralin, vullnetin e lirë dhe egzistencën e Zotit.

Dostojevski i është bashkuar një numri në rritje të shkrimtarëve që po përfshihen në trendin konzervativ të politika dhe shoqëri.

Ministria e Kuwaitit ka vënë në listë të zezë më shumë se 4,000 libra gjatë pesë viteve të fundit përshirë, Viktor Hygon dhe Gabriel García Márquez.

OPINIONE