Islamofobi Kultura

Lindita Nikolla nis fushaten kunder muslimaneve synite

Ministrja katolike Lindita Nikolla ne bashkepunim me katolikun Sander Lleshi, drejtori i Qendres Kunder Ekstremizmit te Dhunshem ne Shqiperi nisen fushaten kunder “ekstremizmit”, fushate e cila targeton vetem komunitetin musliman syni ne Shqiperi, dhe jo te krishteret. Me siper eshte mesazhi pershendetes i ministres Nikolla per fushaten kunder muslimaneve te pabindur qe ajo leshoi ne nivel mbare kombetar. Kryqezata ideologjike do kryehet ne shkolla, bashki, komuna dhe ambiente publike. Mesuesit do te raportojne nxenesit e tyre muslimane. Programi drejtohet me ideologe nga SHISH dhe CIA. Te krishteret qe shkaterrojne institucione publike dhe private dhe bejne thirrje ekstremiste kunder Turqise dhe muslimaneve apo kryejne akte te dhunshme, jane te imunizuar nga ky projekt. Edhe xhihadistet iraniane jane te imunizuar. Target grupi jane vetem shqiptaret musliman sunite.