Islamofobi Kultura Shqiperia

Lindita Nikolla nisi ne Mirdite procesin e spiunimit te muslimaneve neper shkolla

Ne Pallatin e Kultures ne Rreshen ne Mirdite, aty ku pak dite me pare u sulmua flamuri i Turqise, ministrja Lindita Nikolla nisi projektin e spiunimit te muslimaneve si njerez te dhunshem dhe ekstremiste neper shkollat shqiptare. Me pjesmarrjen e te gjithe mesuesve te shkollave te rrethit Mirdite u zhvillua trajnimi i fushates sensibilizuese per shkolla te sigurta kunder dhunes e ekstremizmit.

Ne kete trajnim te organizuar nga ZA MIRDITE nen perkujdesjen e MASR u trajtuan ceshtje si dhuna dhe ekstremizmi qe shfaqet e qe duhen luftuar ne menyre te vazhdueshme ku patjeter rolin kryesor e ka shkolla .

Gjate Trajnimit u trasmetua edhe pershendetja e Minsitres se Arsimit Znj Lindita Nikolla e cila shprehu perparesite qe ka MASR per te krijuar komunitete te sigurta nepermjet shkolles si vater edukimi.

U trasmetua edhe nje video udhezuese per trajnimin e mesuesve ku tregohet sesi ata duhet te spiunojne muslimanet e pabindur.

Po keshtu u trajtuan ne PowerPoint 4 tema te ndryshme nga mesues dhe drejtues te trajnuar ku:

Qëllimi i trajnimit ishte :

Þ  Roli i shkollës  dhe i mësuesit në identifikimin  e  elementeve me  prirjet radikale, ekstremiste dhe terroriste të dhunshme dhe spiunimi i tyre.

Þ  Roli i shkollës  dhe i mësuesit, në parandalimin e sjelljeve  radikaliste  dhe ekstremiste  të cilat  shkelin  të drejtat bazike të standardeve institucionale dhe parimet e edukimit qytetar.

Mësuesit u njohën me:

o   Terminologjitë kyçe,si terrorizëm ekstremizën radikalizëm 

o   Rolin dhë Rëndësia e shkollave në këtë modul.

o   Të njihen me tri nivelet e sjelljeve anti-shoqërore ,ekstremiste dhe terrorriste

o   Roli dhe përpërgjegjësia e  mësuesit në identifikimin e rasteve 

o   Qasjet ndaj rrezikut .

o   Të njhen me faktorët dhe treguesit kryesorë që indentifikojnë nxënësit të cilët mundt të jenë raste vunerabël

o   Treguesit kryesor në identifikimin e rasteve .

o   Rekomandime dhe këshillime mbi marredhënien prind-fëmijë  dhe të marrë masat parandaluese kundër sjelljeve anti-shoqërore ,ekstremiste dhe terrorriste .

o   Mekanizmat kryesore të raportimit të rasteve të identifikuara

Kuptohet qe ne kete trajnim nuk u permend aspak radikalizmi antimusliman i dhunshem i Mirdites dhe ekstremizmi kunder flamurit turk ne Mirdite.

OPINIONE