Bota

Lufta kundër terrorizmit fitohet dhe humbet në edicionin e vetëm të Daily Telegraph

Ose Lufta kundër Terrorit është fituar dhe është koha për të shkuar pas Rusisë, ose ka një valë të re terroristësh në rrugën e tyre drejt Europës. Telegrafi ishte një lexim konfuze për ata që morën botimin e sotëm.

Gazeta britanike mbulonte të gjitha bazat e saj, duke drejtuar histori që deklaronin nga njëra anë “Ne kemi fituar Luftën kundër Terrorit”, ndërsa nga ana tjetër, se Evropa është nën kërcënim nga terroristët e Shtetit Islamik (IS, më parë ISIS / ISIL).

Lexuesit e Telegrafit përballen me një zgjedhje se cilen histori janë të gatshëm për të besuar. Paralajmërimi për një kërcënim terrorist ndaj Evropës, që vjen nga kthimi i xhihadisteve vjen nga kreu i Interpol Jurgen Stock. Ai thotë se ekziston rreziku që xhihadistët të kthehen nga Lindja e Mesme për të shkaktuar kaos në atë që ai e quan “ISIL 2.0”.

Ndërkohë, kolumnisti kontradiktor i Telegraf Con Coughlin është ai që deklaron një fitore në Luftën kundër Terrorit. Coughlin se fundmi u akuzua nga gazetari Owen Jones per histori të rreme,i ushqyer  me to nga MI6, dhe rikrijimin e propagandës pro-Arabise Saudite .

Coughlin beson se lufta kundër terrorizmit islamik ka përfunduar dhe tashmë e ka syrin e tij në konfliktin e ardhshëm.Versioni i shtypur i kolonës së Coughlin mbajti titullin ” Lufta kundër terrorizmit fitohet, tani le të merremi me Putin”.

Me Coughlin e akuzuar për lidhje me shërbimet e sigurisë dhe mbështetje te luftës se vitit 2003 në Irak, edhe pasi u bë e qartë se ishte një humbje e përmasave historike, kritikët do të pyesin pse ai është kaq i gatshëm të fillojë të shtyjë një konflikt me Moskën./ rt/ gazeta impakt

 

OPINIONE