Lufta me koronavirusin / Një person brenda stafit të Facebook lëshon videon “BOMBË” që nxjerr blof Mark Zuckerberg për vaksinën

Një person i brendshëm në kompaninë e ‘Facebook’ ka nxjerrë një video ku shfaqet themeluesi dhe CEO i Facebook Mark Zuckerberg duke paralajmëruar stafin e tij që të jenë “të kujdesshëm” në marrjen e vaksinës

Në korrik të vitit 2020, Zuckerberg tha se ishte i shqetësuar për ndikimin që një vaksinë COVID-19 do të kishte në ADN-në dhe ARN-në e një individi.

“Unë thjesht dua të sigurohem që të keni kujdes për këtë [vaksinë] sepse ne thjesht nuk i dimë efektet anësore afatgjata të modifikimit në thelb të ADN-së dhe ARN-së së njerëzve … në thelb aftësia për të prodhuar ato antitrupa dhe nëse shkakton mutacione të tjera ose rreziqe të tjera në rrjedhën e poshtme. Pra, ka punë në të dy rrugët e zhvillimit të vaksinave, “tha Zuckerberg.

Disa muaj më vonë, në nëntor, Zuckerberg pati një transmetim publik drejtpërdrejt me Dr. Anthony Fauci dhe kundërshtoi deklaratën që ai kishte bërë në një takim privat gjatë verës:

Mark Zuckerberg tha:

“Vetëm për të sqaruar një pikë, kuptimi im është që këto vaksina nuk modifikojnë ADN-në ose ARN-në tuaj. Pra, kjo është vetëm një pikë e rëndësishme për të sqaruar, nëse po gaboj diçka këtu sigurisht më korrigjoni, por vetëm për ta bërë të qartë… ”

Dr. Anthony Fauci tha: “Jo, së pari ADN-ja është e natyrshme në vetë qelizën tuaj bërthamore. Përfundimi i gjithçkaje të huaj do të pastrohet përfundimisht. ”

Zuckerberg: “Mirë, mirë, jam i lumtur që e pastruam atë.”

Facebook njoftoi më vonë se ata janë “duke zgjeruar përpjekjet [e tyre] për të hequr pretendimet e rreme në Facebook dhe Instagram në lidhje me vaksinat COVID-19, COVID-19 dhe vaksinat në përgjithësi gjatë pandemisë”. Në këtë politikë të re, Facebook në mënyrë specifike deklaroi se çdo pretendim se vaksina ndryshon ADN-në e një individi do të hiqet.

Facebook pretendon se platforma lejon përdoruesit të “diskutojnë, debatojnë dhe të ndajnë përvojat, mendimet dhe pikëpamjet e tyre personale” pasi i përket pandemisë por do të heqë shqetësimet e vaksinave që ishin shprehur dikur nga CEO i tyre.

Është e paqartë nëse Facebook qëndron ende pranë shqetësimeve të Zuckerberg në korrik dhe nëse kompania do të ndalonte apo jo këtë video të Zuckerberg nga platformat e saj për shkak të shkeljeve të politikës së vaksinave.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne