Bota Islamofobi

Macron, ultimatum muslimanëve: zgjidhni, jeni fe apo politikë?

Presidenti francez Emmanuel Macron u bëri thirrje udhëheqësve muslimanë në vend që të hartojnë një lloj karte vlerash që ata do të respektojnë në të ardhmen, e cila përcakton Islamin si një fe apolitike.

Siç raporton BBC, në një takim me udhëheqës muslimanë, ai i dha Këshillit Francez të Besimit Mysliman se brenda 15 ditësh të pranojnë një statut që thotë se Islami është një fe dhe jo një lëvizje politike.

Duhet gjithashtu të theksohet se “ndërhyrja e huaj” në grupet muslimane në Francë është e ndaluar, si dhe detyrimi për “respektimin e vlerave të Republikës”.

Presidenti francez gjithashtu propozoi formimin e një këshilli kombëtar të hoxhallarëve.

Macron njoftoi gjithashtu masa të reja për të luftuar, siç ka deklaruar vazhdimisht, “separatizmi islamik” në Francë, një term i paekzistuar më parë. /tesheshi