Rajoni Video

Maqedonasit e Prilepit: si e kanë djegur e më pas shndërruar në tualet publik xhaminë më të vjetër në Europë (video)

Ajo llogaritet si xhamia më e vjetër në Europë. Dhe mu për këtë arsye, do ishte nder për Prilepin që ruante si sytë e ballit. Por marrëzia maqedonase, pasi e shkrumboi për inat të UÇK-së – ngase gjatë konfliktit të vitit 2011 u vranë 10 ushtarë maqedonas nga Prilepi – e ka lënë ashtu sot e kësaj dite.

Dhe ajo tashmë ka degraduar në një tualet publik, ku individë të ndryshëm, gjithnjë maqedonas, nuk e kanë për gjë që të përmjerin nëpër ambientet e saj.

Në Prilep jetojnë 10 përqind shqiptarë, të cilët ndihen si “në rrethim” nga maqedonasit. Xhamia e Çarshisë në Prilep është ndërtuar në vitin 1475.

Ajo pret të rindërtohet, siç janë shprehur autoritetet Qendrës Kombëtare të Konservimit në Maqedoni, porse thonë se presin lejen përkatëse.