Bota

Mbledhja më e madhe e muslimanëve në Francë

Mbledhja, Konferenca më e madhe islame e Francës po zhvillohet në Le Bourget, afër Parisit, ku janë tubuar rreth 200,000 njerëz.

Edicioni i 36, i organizuar nga ‘Rencontre Annuelle des Musulmans de France’ (RAMF), mbart sloganin ‘Muslimanët: e ardhmja e tyre është duke u bërë’.

“E ardhmja e muslimanëve në këtë vend duhet të matet me kujdes dhe të ndërtohet mbi bazën solide të jetesës në harmoni dhe në vlerat e vëllazërimit dhe solidaritetit”, thotë RAMF.

Duke filluar nga 19-22 prill, 2019, në Le Bourget është konferenca më e madhe islame në Francë.

Të pranishmit e Le Bourget do të jenë në gjendje të vizitojnë një hapësirë ​​ekspozuese prej 15,000 metrash katrorë në të cilën do të shfaqen produkte tipike nga bota arabe dhe muslimane.

Duke qenë ngjarja më e madhe e këtij lloji në Francë dhe Evropë, ngjarja synon të pasqyrojë më mirë shoqërinë bashkëkohore, duke sjellë së bashku burra dhe gra të moshave dhe kombësive të ndryshme, me prirje të ndryshme politike dhe fetare.

Veprimtaria e këtij viti përfshiu një ceremoni kushtuar viktimave të sulmeve terroriste, veçanërisht në Zelandën e Re dhe Kanada.

Le Bourget është bërë një instrument në kalendarin francez, një shans për muslimanët që të takohen, të dëgjojnë fjalime nga intelektualët dhe dijetarët.

Mijëra muslimanë erdhën në galeritë vjetore, duke kaluar nëpër një shumëllojshmëri të librave dhe të dhënave x-objekte në shfaqje, duke ndjekur ligjërata dhe duke konkuruar në gara për memorizimin e Kur’anit.

Mijëra muslimanë nga mbarë Evropa ndjekin aktivitete vjetore, me femra të reja me shami dhe burra të rinj entuziastë që përbëjnë shumicën e të pranishmëve.

Franca është shtëpia e rreth gjashtë deri në shtatë milionë myslimanëve, pakica më e madhe muslimane në Evropë.

Burimi : AboutIslam / ML