Opinion

MEGAPROJEKTET TURKE I RRËNOJNË ËNDRRAT BOTËS PERËNDIMORE!

Savash VELIU

Me hapjen e terminalit të parë prej gjithsej katër terminaleve pa konkurenc qyteti i STAMBOLLIT kthehet në Kryeqytet të Aeroportit Botëror që u inagurua nga Presidenti Erdogan parazgjedhjeve të 24 qershorit duke lënë botën perëndimore në çorodi me madhështin e saj futuristike si aeroport më i përparuar teknologjikisht në glob.
Aeroporti më i madhi në botë ai i Stambollit ka paraparë perfshirjen e mbi 90 milion pasagjerëve në vit të drejtuar në destinacione të ndryshme botërore që prej startimit të saj të plotë më vitin 2019.

Sipas agjendës Megaprojekti strategjik turk do përfshij edhe simotrën e saj konkuruese ndërballkanase me Aeroportin e ri që do ngritet në qytetin e Vlorës të Shqipërisë si celula e Stambollit që ndërkohë do ofroj ngritjen e ekonomisë shqiptare si investim multistrategjik krahas saj duke ia themeluar edhe Aeroflotën e parë nacionalshqiptare ”Air Albania” duke synuar të rrit edhe fluksin turistik që ky aeroport ta shndërrojë Vlorën në një trend të ri turistik europian dhe gjithë bregdetit shqiptarë brenda ballkanit duke e ndihmuar Shqipërinë të futet në vendet që zhvillojne një turizim profesional në rajon. Përveç kësaj, aeroporti i Vlorës ka prioritet dhe uljen e kostove të udhëtimeve të shqiptarëve, të cilët aktualisht paguajnë çmime të kripura.

Gjithë ky investim turk xhelozoj evropën që të përshpejtoj sabotimet e ndryshme mbi Turqinë si dhe ndaj Shqipëris që zgjat duart deri te heqja edhe e Kryeministrit Rama nga pushteti me lloj vejtinge dhe protesta rrugore të shyra kundrejt ringritjes së ekonomisë shqipëtare vetëm e vetëm të largoj shqipërin nga megaprojekti nacional shqiptar gjë që se arrijnë ta kuptojnë shqiptarët e shqipërisë të goditur nga islamofobia dhe turkofobia e fabrikuar duke rrezikuar të bien në të njëjtën grack të simotrës Kosovë që është robëruar nga kthetrat e islamofobisë dhe turkofobisë në saje të; EU – NATO – UNMIK sot.

Është e definuar se Mega Projekti i madh turk do fundos aeroportet dhe aeroflotatë më të mëdha të evropës dhe botës së qytetruar brenda Munihut të Gjermanisë e kurdisur mbi kuriz të hallexhinjve pasagjerëve të plaçkitur tmerrëzisht që të projektoj sërish sabotime dhe diverzime të ulta kundër Turqisë dhe Shqipërisë ngase ky projekt turk përfundimisht do gropos aeroportet të Bashkimit Evropian duke i futur edhe më thellë në kriza ekonomike edhe ashtu të gjymtuara me vite të tëra nga rrënia e prodhimtarisë investuese me gjasa që nesër ky sektor të lë në rrugë një armad të madhe të papunësh brenda EU-së./ Gazeta Impakt

OPINIONE