Historia Shqiperia

Mitropolia e Fierit shpall Skenderbeun greko-orthodoks

Katedralja e Shen Gjergjit ne qytetin e Fierit ne diten e sotme ka organizuar një shërbesë përkujtimore per pervjetorin e vdekjes se Gjergj Kastriot Skënderbeut e drejtuar nga Mitropoliti Hiresi Nikolla.

Ne kete sherbese kishtare eshte perkujtuar jeta dhe vepra e Skenderbeut prej lindjes deri ne vdekje. Aty u theksua fakti qe Skenderbeu ka qene i fese greko-orthodokse dhe jo katolik sic pretendojne disa. U tregua qe familja e tij u varros ne Greqi dhe ne malin Athos dhe jo ne Vatikan.

Ne kete sherbese qe eshte ndoshta nga te vetmet per kete vite per “Vitin e Skenderbeut” Hiresia e tij Mitropoliti Nikolla ka thene se Populli Shqiptar ka nevoje per heronj te tille si Skenderbeu qe luftoi deri ne fund te jetes se tij jo vetem per mbrotjen e trojeve shqiptare por edhe te Krishterimit. Hiresia e tij ne sherbesen e mbajtur me kete rast ne Kishen qe mban emrin “Shen Gjergji “, perkujtoi dhe larteson si nje figure madheshtore emrin e heroit tone kombetar.

Ky eshte pervjetori i 550 i Fjetjes se Skenderbeut dhe Katedralja e Shen Gjergjit ne Fier e perkujton ne nje sherbese bizantine heroin serbo-shqiptar te Shqiperise.

OPINIONE