“Muslim Ban” nga Trumpi ishte më tepër për të bërë rrëmujë

Ligji i njohur si “Muslim Ban” që ndalonte muslimanët të futeshin në SHBA nga Donald Trump, ishte një llogaritur specifikisht të mërzisë njerëzit dhe të shkaktojë rrëmujë, thuhet sipas librit të fundit shokues Fire and Fury.

Libri nga ish këshilltari i Trumpit, Steve Bannon është duke u përhapur me të madhe dhe po diskutohet shumë për të vërtetat që mbart në vete. Rregulli për emigrantët, që ndalonte muslimanët në SHBA ishte kinse për të luftuar terrorizmin por krejt ndryshe qëndron e vërteta. Sipas librit ky rregull do të shkaktonte përçarje të madhe në aeroporte. Ligji ishte nënshkruar në atë mënyrë që të prekte njerëzit që po fluturonin për të ardhur në vend, ku sa po të arrinin të ndaloheshin, e pastaj mos ta kenë të qartë se për çfarë bëhet fjalë. Nënshkrimi në fundjavë nënkuptonte se njerëzit do të dalin për të protestuar dhe realisht kjo ndodhi. Përveç kësaj do të ndahej edhe krahu ekstremist i Trumpit dhe liberalët në anën tjetër. Ishte po ashtu edhe një formë për të humbur vëmendjen.

Këto edhe shumë sekrete zbulohen nga ish këshilltari i Trumpit, për politikat e tyre të fëlliqura.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne