Bota

Muslimanët kanë të drejtë të kenë xhami në Gjermani

Një zyrtar gjerman theksoi se është e drejta e muslimanëve për të ndërtuar xhami në Gjermani.

Sipas Qendrës Kulturore të Iranit në Gjermani, uebsajti islamik citonte Olaf Zimmermann, kreu i Këshillit Kulturor Gjerman, duke thënë se kjo është një e drejtë që buron nga kushtetuta dhe duke e pranuar nuk do të thotë se është favor për muslimanët.

Ai gjithashtu theksoi rëndësinë e tolerancës fetare në shoqërinë gjermane.

Ai më tej tha se duhet të ketë dialog midis grupeve të ndryshme në Gjermani për vlerat e përbashkëta në shoqëri.

Sipas Zimmermann, bashkëjetesa paqësore mes grupeve fetare në vend është përmirësuar në krahasim me gjysmë shekulli më parë, ndërkohë që ende nuk mund të jetë e lehtë për disa të krishterë të njohin të drejtën e muslimanëve për të jetuar në përputhje me vlerat e tyre fetare.

Një vlerësim i bërë në vitin 2015 llogaritet të ketë 4.4-4.7 milion muslimanë në Gjermani (5.4-5.7% të popullsisë).

Prej tyre, 1.9 milionë janë shtetas gjermanë (2.4%).

Burimi : IQNA/ ML