Rajoni

Myftiu Tërnava: Turqit nuk ishin pushtues, por sundues – Skënderbeu është Hero Kombëtar

Myftiu i BIK-të Naim Tërnava gjatë një interviste në një televizion të Kosovës, ka komentuar disa çështje shumë të redësishme.

I pytur se a ishte Perandoria Osmane, pushtuese ai u përgjigj së nuk ishte pushtuese por çliruese dhe me vondë sunduse.

Ai ka komentuar edhe debatin që shumë imam po i tundon – Skënderbeun.

“Për mua Skënderbeu është Hero Kombëtar dhe pse kishte luftuar turqit”, tha Tërnava.

“Ai ka komentuar edhe për presidentit Ibrahim Rugova, i cili thotë se Rugova nuk ishte konvertuar në katolik dhe kur kishte vdekur ishte larë nga hoxhallarët”, tha Myftiu.

Burimi: Veriuinfo

OPINIONE

INTERVISTA