Nata e Palestines, 2 qershor 2019 (pjesa 1)

Nata e Palestines 2019 eshte eventi qe organizohet cdo vit ne Tirane nga Instituti i Medias se Lire per te perkujtuar vuajtjet e popullit te Palestines. Ne eventin e rendesishem qe u mbajt ne daten 2 qershor, te ftuar speciale per te folur ishin zevendesambasadori i Palestines ne Shqiperi Hani Husain, politikani dhe aktivisti i njohur i kauzes se Palestines Dr Mustafa Barghouti, gazetari Gjergji Thanasi, Pirro Prifti, Junus Emre, imami Ervis Jangulli, Dr Olsi Jazexhi si dhe persona te tjere.

Pervec pasqyrimit te gjendjes aktuale te popullit palestinez, eventi u fokusua ne dy ceshtje kryesore. Ceshtja e pare per te cilen u fol ishte “Marreveshja e Shekullit” e propozuar nga administrata Trump, qe si synim ka dhenien fund perfundimisht te ceshtjes palestineze dhe ceshtja e dyte per te cilen u fol ishte problemi i te burgosurve palestineze, ku ne vecanti u fol per Mandelen e Palestines, Marwan Barghoutin dhe per te burgosurit e tjere palestineze.

Per me shume ndiqni videon:

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne