Nata e Palestines, 2 qershor 2019 (pjesa 2)

Ne kete video te eventit Nata e Palestines 2019, flet historiani Olsi Jazexhi i cili tregon per situaten dhe gjendjen aktuale te Palestines. Historiani tregon me detaje per siperfaqen tokesore te mbetur nga Palestina e dikurshme pas pushtimit te saj nga Izraeli. Ai tregon edhe per rracizmin dhe trajtimin qe u behet te huajve qe vizitojne Izraelin dhe Palestinen, sidomos vizitoret qe jane muslimane.

Historiani, i cili personalisht ka qene vizitor i Rramallahut, Bregut Perendimor dhe Jeruzalemit, pershkruan sesi  kontrollohen dhe mbikqyren qytetaret palestineze nga ushtaret izraelite, pershkruan varferine e palestinezeve, mungesen e ujit te pijshem, rracizmin e Izreliteve kundrejt palestinezeve, kolonite izraelite te ndertuara mbi tokat e zaptuara qe sa vjen dhe zgjerohen. Historiani tregon me detaje se si siperfaqe te madha te qyteteve palestineze si Hebroni jane zaptuar dhe pushtuar me dhune nga izraelitet. Ai flet edhe per kolonet izraelite qe qarkullojne gjithmone te armatosur me automatike dhe tregon edhe per te krishteret protestante amerikane qe u ofrojne atyre mbeshtetje financiare.

Per me shume ndiqni videon:

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne