Ne po u bëjmë thirrje SH.B.A.-së, Evropës… Mos kërcënoni më Turqinë! Jepini fund kësaj hipokrizie njëherë e përgjithmonë

Ibrahim Karagul

Si qytetarë të këtij vendi, duke ndarë mendimet dhe ndjenjat e miliona njerëzve, si pjesë e luftës tonë ekzistenciale, si një shprehje e nderit dhe identitetit tonë kombëtar, ne po u bëjmë thirrje SH.B.A.-së dhe Evropës:

Stop kërcënimit të Turqisë.

Mjaft me deklaratat tuaja të mbushura me presion, paralajmërimet, fjalët që synojnë të na sjellin në vijë, zakonin tuaj duke luajtur me mjediset tona dhe qëndrimin dominues.

Ndaloni këtë hipokrizi, arrogancë dhe përdorimin e terrorizmit për të sulmuar ‘terrorizmin politik’

Vendosni fund veprimeve dhe veprimeve tuaja të fshehta ose të fshehta armiqësore të agresionit, ndërsa nga ana tjetër ju bëni deklarata duke aluduar në aleancën tonë, partneritetin strategjik.

Ndaloni këtë hipokrizi, këto pretendime të rreme, këtë qëndrim pompoz, këtë pragmatizëm, këtë arrogancë dhe perceptimin tuaj, i cili është bërë fyes i padurueshëm për ne.

Ndaloni sulmin ndaj Turqisë nga të gjitha drejtimet përmes terrorizmit, investimin në “terrorizëm politik” brenda vendit, përdorimin e rekrutëve tuaj lokalë në Turqi për të synuar moralin e vendit dhe ndërtimin e skenarëve “si ta pushtoni vendin brenda.”

Lëreni kufirin tonë jugor të qetë. Vendosni dhe jepni fund lojrave tuaja terroriste!

A mendoni se ne nuk e kuptojmë planin tuaj për të ndërtuar një front anti-Turqi nga Mesdheu në kufirin iranian, idenë tuaj për të marrë kontrollin mbi të gjithë kufirin tonë jugor, për të ndërtuar mure të trasha midis Turqisë dhe rajonit arabo-islamik!

A nuk e shohim që ju po zgjatni sulmet në këtë zonë përmes Partisë së Punëtorëve të Kurdistanit (PKK), krahut të saj Sirian, Njësive të Mbrojtjes së Popullit (YPG) dhe Daesh dhe se po i menaxhoni të gjitha nga një qendër e vetme për i njëjti qëllim!

A nuk e kuptojmë që keni ndërtuar baza ushtarake, po grumbulloni armë për të “luftuar Turqinë”, duke na verbuar me lojërat tuaja të mendjes nën maskën e “anti-terrorizmit” dhe se po vazhdoni përgatitjet për ushtritë pushtuese për të sulmuar jugun !

Ne jemi të vetëdijshëm për qëllimin për të zvogëluar Turqinë!

A mendoni se ne nuk e dimë që prania juaj ushtarake në Irak dhe Siri nuk është e kufizuar në terrorizëm dhe në këto vende, se është një pjesë e rrethimit në Mesdhe, që ju jeni duke punuar në hartimin e një harte rajonale, dhe që qëllimi kryesor i kësaj harte është ndalimi dhe tkurrja e Turqisë?

A mendoni se nuk e shohim që, ndërsa vazhdon rrethimi nga jugu, atë që po planifikoni në portën Mesdhetare, “korridorin e terrorit” të atij operacioni harte, pse jeni përqendruar në Mesdheun Lindor, pse keni grumbulluar të gjithë tuajin flotat këtu, dhe si po përpunohet rrethimi, lidhje për lidhje, në të gjithë Mesdheun Lindor!

Mbyllja e portës Perëndimore: Ju mendoni se ne nuk jemi në dijeni të përgatitjeve tuaja në Trakinë Perëndimore!

A mendoni se nuk i kuptojmë se çfarë hapash po ndërmerrni në përputhje me planin për “rrethimin nga deti”, i cili përfshin Mesdheun Lindor dhe Egjeun; se së bashku me Greqinë, ju po zhvilloni një strategji për të na kufizuar në brigjet e Egjeut; se po i ktheni ishujt në baza ushtarake dhe arsenale; që ju keni ri-identifikuar Trakinë Perëndimore si “fronti anti-Turqi”!

A nuk jemi të vetëdijshëm që keni ndërtuar një front perëndimor në Mesdheun Lindor dhe Egje, që keni mbledhur të gjithë Evropën në këtë front, që keni përfshirë disa rajone të caktuara si Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe) dhe Arabia Saudite në këtë koalicion , që po planifikoni të mbyllni portën Perëndimore, që po vazhdoni një strukturim ushtarak si nga toka ashtu edhe nga deti përgjatë kufirit turk?

A nuk e dimë që stërvitjet ushtarake që ju zhvilloni pothuajse çdo javë në këto rajone, se ato përgatitje nuk synojnë të mbrojnë Greqinë, politikën e migrantëve ose zgjerimin rus, se të gjitha ato janë rregulluar me përpikëri për Turqinë, se njësitë ushtarake ju të grumbulluar në Bullgari dhe Rumani, si dhe Thrakia Perëndimore, në pikën zero të kufijve tanë, po na kërcënojnë!

Çfarë besojmë, ndërsa na cepni?

SHBA, Evropë, ne po ju bëjmë thirrje:

Ndërsa e gjithë kjo po ndodh para syve tanë, a mendoni se ne do të vazhdojmë të besojmë në luledele siç janë “partnerët” ose “aleatët”? Ndërsa e gjithë kjo po shpaloset, pasi gjoja jemi një aleat, por me të vërtetë trajtohemi si një vend armik, çfarë prisnit të bënim ne? Çfarë duhet të besonim përballë agresionit që ju keni kryer brenda dhe jashtë vendit?

Çfarë besojmë, çfarë po mendojmë ndërsa jeni duke u përpjekur të cepni Turqinë me gjithë fuqinë tuaj, të gjitha strategjitë tuaja të sigurisë, të gjithë partnerët tuaj, ndërsa nisni akte të reja agresioni nga vendet me të cilat ne ndërtojmë marrëdhënie të ngushta, siç përpiqeni të “Ta sjellim Turqinë në linjë” në të gjitha ato rajone?

A nuk e sulmuat Turqinë në Parkun Gezi, në Dhjetor 2013, në Korrik 2016?

A nuk u përpoqët të rrëzonit qeverinë me aparatet tuaja të inteligjencës në përpjekjet për të filluar një luftë sektare? A nuk u përpoqët të eliminonit administratën e lartë të vendit përmes një grushti financiar në dhjetor 2013?

A nuk e sulmuat hapur Turqinë më 15 korrik 2016? A nuk keni qëlluar mbi njerëz të pafajshëm të këtij vendi? A nuk e bombarduat Parlamentin e vendit dhe u përpoqët të vrisni presidentin e tij?

A i bëri të gjitha këto Organizata Terroriste Fetullah (FETÖ) vetëm? Kur dështuan, a nuk i morët ata terroristë nën mbrojtjen tuaj në vende si SH.B.A., Greqia dhe Gjermania?

Ndjenja juaj anti-Erdogan është bërë një sëmundje. Ne jemi të vetëdijshëm për etjen tuaj për hakmarrje!

A mendoni se një komb, një mendje shtetërore që ka dalë nga një trashëgimi dhe traditë e tillë politike që mbretëronte mbi Afrikën e Veriut dhe thellësitë e Evropës, deteve dhe kontinenteve, që ka mijëra vjet pasuri shtetërore nuk mund të interpretojë, perceptojë ose shikojë e gjitha kjo!

Armiqësia juaj kundër Presidentit Rexhep Tajip Erdogan është bërë histerike. Ju dëshironi hakmarrje sepse Turqia ka dalë në skenën e historisë edhe një herë pas një shekulli, sepse po çon një ngritje të re. Ne i dimë të gjitha këto.

Ne e dimë që ju jeni aq i zemëruar me të, sa jeni me Mehmet Pushtuesin, Sulltan Sulejmanin e Madhërishëm dhe Sulltan Abdulhamidin II. Ne e dimë që ju doni ta tjetërsoni dhe shkatërroni atë dhe të ndaloni Turqinë përmes sulmeve të nisura brenda dhe jashtë vendit.

Ne gjithashtu e dimë që është me të vërtetë frikë, jo tërbim

Por ne gjithashtu e dimë tani që kjo nuk është tërbim por frikë.

Frika juaj nga Turqia ju ka tërhequr në një armiqësi që do të kthehet mbrapa. Ne jemi të vetëdijshëm edhe për këtë.

Por sa më intensivisht të sulmoni, me atë vendosmëri shumë më të madhe ne do të kundërshtojmë. Sa më shumë të rrethoni, aq më të forta mburoja mbrojtëse do të ndërtojmë. Sa më shumë të qosh Anadollin, rajonet më të mëdha do të arrijmë.

Shpejtësia, forca jonë do të rritet. Turqia e vjetër nuk është më

SH.B.A. dhe Evropa:

Ndërsa kjo është situata, ndërsa synimet tuaja janë të qarta, ne ri-identifikuam pretendimin tuaj hipokrit “aleat”. Ne prodhuam përkufizime të reja për deklaratat tuaja kërcënuese, diktaturën dhe dëshirat pompoze për të kontrolluar.

Le të dihet se të gjitha kërcënimet dhe shantazhet, të gjitha të këqijat tuaja do të shërbejnë vetëm për të rritur shpejtësinë dhe forcën tonë.

Pavarësisht nga ajo që bëni, nuk do të gjeni më kurrë Turqinë e vjetër. Ju nuk do të shihni Turqinë e bindur, të bindur dhe të butë, durimi i së cilës mund të provohet.

Ne e mbyllëm kapitullin në shekullin e 20-të. Kështu, ju duhet të ri-identifikoni marrëdhëniet tuaja me Turqinë bazuar në realitete të reja.

Nuk funksionon në këtë mënyrë; nuk do të vazhdojë në këtë mënyrë. Ju duhet ta kuptoni këtë tani.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne