Shqiperia

Negociatat për Shqipërinë dhe Maqedoninë hapen gjatë presidencës bullgare

Shqipëria dhe Maqedonia mund të marrin datën për fillimin e bisedimeve të pranimit në BE gjatë presidencës bullgare në qershor.

Kjo u njoftua në fund të një takimi dy-ditor jozyrtar të Ministrave të Jashtëm të BE – së Komisionerit të Lartë për Punë të Jashtme Federica Mogerini dhe Ekaterina Zaharieva.

Sipas raporteve të medias bullgare, ministrat e jashtëm evropianë diskutuan dokumentin e përgatitur nga Komisioni Evropian dhe vendet kandidate – duke përfshirë Maqedoninë, Shqipërinë, Serbinë dhe Malin e Zi.

Federica Mogerini dhe Ekaterina Zaharieva identifikuan elemente pozitive në diskutimet mbi integrimin e Ballkanit Perëndimor në BE, por gjatë takimit dy-ditor u theksuan dhe reagime të ndryshme jo vetëm në mesin e shteteve anëtare, por edhe midis vendeve kandidate.

OPINIONE