Bota

Njihuni me njeriun që notoi rreth Qabesë për ta kryer haxhin 77 vjet më parë

Ali al –Awadhi u bë i famshëm pasi ishte filmuar duke notuar rreth Qabesë gjatë vitit 1941 kur vërshime të mëdha kishin ndodhur në qytetin e shenjtë.

Fotografitë e publikuara që datojnë rreth 77 vjet më parë, tregoi al – Awadhin duke notuar rreth Qabesë ku vërshimet ishin shkaktuar deri në gjysmë metri thellësi.
Ai kishte rrëfyer se kishte shkuar në Qave me vëllanë e tij dhe dy shokë kur papritmas kishin parë vendin të zhytur në ujë. Al – Awadhi thotë se kishte vendosur ta bënte ‘tavafin’ (i njohur në fenë islame si rrotullim rreth Qabesë) duke notuar sepse pa këtë rit, sipas fesë islame nuk pranohet haxhi.

 

Etiketa