Bota Sport

Njihuni me trajneren e boksit me hixhab që ndihmon gratë

Një trajnere e boksit amator i cila u bë i para në Britani të Madhe për të veshur një hixhab shpreson të frymëzojë më shumë gra për t’u përfshirë në sport.

Zahra Butt, 39 vjeçare, gjithashtu përfshihet edhe në stërvitjet në klasat e saj të boksit.

Zahra është nëna e tre fëmijëve, nga Nottingham. Ajo zgjodhi sportin pasi u diagnostikua me depresion pas lindjes.

Zahra, e vetmja trajnere që kualifikohet me Shoqatën e Boksit Amator (ABA), veshë shaminë tradicionale myslimane, dhe mban seanca stërvitore një-në-një, duke përfshirë gratë që kanë qenë viktima të abuzimit në familje.

Burimi: KosovaPost

OPINIONE