Shqiperia

Njoftim për shtyp – Shoqata maqedonase ‘’Ilinden”

Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë dënon shkrimin e ekstremistit Arben Llalla postuar në faqen e tij të FB dhe botuar në disa media se “Ligor Nikolla është themelues dhe kryetar nderi i shoqatës maqedonase “Ilinden”dhe është financuar prej disa vitesh nga Gruevski dhe Sashoja”

Mes shumë paradokseve që ndodhin në vendin tonë, shikojmë edhe ekstremistin Arben Llalla i cili merr përsipër të gënjejë dhe të shpifë pa bazë, duke u përpjekur të mashtrojë opinionin publik. I nderuari Z. Ligor Nikolla nuk ështe themelues dhe kryetar nderi i shoqatës maqedonase “Ilinden” dhe shoqata nuk ësht financuar prej disa vitesh nga Gruevski dhe Sashoja”, shoqata është jo-fitimprurse dhe ftojmë z. Arben Llalla të paraqese dokumenta për këto akuza. Shkrimi është botuar në disa portale online në datën 08.12.2018 http://www.kohajone.com/2018/12/08/lindita-nikolla-e-ka-burrin-ekstremist-sllav-historiani-shqiperia-ne-rrezik/, http://www.albeu.com/shqiperi/lindita-nikolla-e-ka-burrin-ekstremist-sllav-historiani-shqiperia-ne-rrezik/435863/, http://lajmifundit.al/2018/12/deklarata-bombe-e-historianit-lindita-nikolla-e-ka-burrin-ekstremist-sllav/ Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë i bën thirje shkruesit të këtij artikulli, dhe qarqeve të dyshimta që e përdorin, të mos përpiqen të baltosin, shoqatën maqedonase “Ilinden”-Tiranë duke fabrikuar sajesa dhe shpifje.

Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë kërkon nga qeveria Shqiptare dhe OSBE-ja të ndryjë ndaj personave që hapin shpifje dhe urrejtje kundër minoriteteve. Arben Llalla të demandoj shkrimin e bërë dhe të tëreqë artikullin nga portalet e botuara në të kunder shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë do bej padi ndaj Arbën Llallës, dhe në të ardhmen mos bëjë përcaktime pa të drejte dhe të pa baza. Shoqata maqedonase “Ilinden”-Tiranë, jep kontribut të jashtëzakonshëm për minoritetin kombëtar maqedonas në Republikën e Shqipërisë si dhe punon për bashkëpunimin midis Maqedonisë dhe Shqipërisë.

Shoqata maqedonase ‘’Ilinden”-Tiranë

Kryetar z.Nikolla Gjurgjaj