OKB-ja miraton rezolutën për të luftuar islamofobinë me mbështetje të madhe

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (OKB) me shumicë dërrmuese ka miratuar një rezolutë të krijuar për të luftuar islamofobinë. Me një votim në Ditën Ndërkombëtare të Luftimit të Islamofobisë, rezoluta “Masat për të luftuar islamofobinë” kaloi me 115 vota pro, 44 abstenime dhe asnjë kundër.

Pakistani drejtoi rezolutën, duke sinjalizuar një front të bashkuar midis vendeve anëtare të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OIC) në trajtimin e islamofobisë në skenën ndërkombëtare. Rezoluta bën thirrje për emërimin e një të dërguari të posaçëm të OKB-së për të luftuar islamofobinë dhe u kërkon vendeve anëtare të ndërmarrin veprime vendimtare kundër intolerancës fetare, veçanërisht duke shënjestruar islamofobinë.

Ajo gjithashtu kërkon që sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, të paraqesë një raport mbi zbatimin e masave dhe përpjekjeve për të luftuar islamofobinë në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së këtë vjeshtë.

Në muajin korrik të vitit të kaluar, OKB-ja miratoi një rezolutë që dënon djegien e Kuranit, duke i quajtur sulmet ndaj librit të shenjtë musliman “urrejtje fetare”. Në të njëjtin muaj, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi një rezolutë që dënon të gjitha aktet e dhunës kundër librave të shenjtë si shkelje të ligjit ndërkombëtar. Përkufizimi i sulmeve kundër Kuranit si urrejtje fetare dhe shkelje e ligjit ndërkombëtar vendos bazën për hapat e ardhshme që duhen ndërmarrë./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne