Orban sulmon sërish Sorosin: kërkon një botë pa kombe

Opozita mbahet në jetë nga Soros dhe burokratët evropiane, tha kryeministri hungarez Viktor Orban në një fjalim drejtuar kombit, në të cilin përdori dhe togfjalëshin “pornografi politike”.

Duke sulmuar Sorosin, që për ironi është me origjinë hungareze, Orban goditi atë politikat pro-emigracionit.

Sipas tij, Bashkimit Evropianan është “kështjella e internacionalizmit të ri”, ndërsa Sorosit iu referua si një njeri që kërkon një botë pa kombe dhe se kërkon të “shpikë” një qeveri mbikombëtar globale.

Duke cekur faktin se gjithnjë e më pak fëmijë po lindin në Evropë, kryeministri hungarez gjithsesi foli ashpër kundër “hapjes së dyerve” për emigrantët .

“Perëndimi mendon se imigracioni është një përgjigje ndaj këtij kërcënimi. Çdo fëmijë që mungon duhet të zëvendësohet nga të tjerë që vijnë (nga Lindja) dhe pastaj numrat do të jetë mirë. Por ne nuk kemi nevojë për numra. Ne kemi nevojë për fëmijë hungareze”, tha Orban.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne