Pamje mahnitëse nga stuhia në Jupiter (VIDEO)

Stacioni hapësinor i NASA-s, “Juno” ka kapur edhe një bukurinë mahnitëse të planetit të Jupiterit, një imazh që të lë pa frymë nga gjiganti i gazit. Imazhi është dërguar të enjten në agjencinë e hapësirës.

Fotografia me ngjyra, u hodh nga sonda “Juno” gjatë fluturimit të 10-të të gjigantit të gazit më 16 dhjetor. Anija ishte pozicionuar pak mbi polin jugor të planetit, që do të thotë se regjistroi në mënyrë efektive shtresat e ndryshme të planetit nga poshtë lart.

Trupi më i madh në sistemin tonë diellor përbëhet kryesisht nga hidrogjeni dhe heliumi i gaztë. Bende shumëngjyrëshe janë të rregulluara në rripa të errëta dhe zona të lehta, të krijuara nga erëra të forta lindje-perëndim në atmosferën e sipërme të planetit.

Retë blu, të tilla si ato të dukura në imazhin e mësipërm, janë të dukshme në nivelet më të thella.

Madhësia e Jupiterit është e tillë që deri në 11 Tokë mund të përshtaten brenda diskut të saj. Karakteristikat e shndritshme ovale, të cilat duken kaq të vogla në fytyrën e tij, janë në të vërtetë ciklonet e gjera që mund të maten deri në 600 kilometra në diametër. “Juno” ka kapur disa imazhe të ngjashme në ditët e fundit.

Jupiter as seen by NASA’s Juno spacecraft from Bjorn Jonsson on Vimeo

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne