Ekonomi Shqiperia

Panariti: Vendi kërcënohet nga një piramidë e re 2 miliard dollarëshe

Deputeti i LSI-së Edmond Panariti në një shenim në rrjetet sociale ka shkrura se Shqipëria është para një piramide të re financiare e cila “do të na fundosë nën rrënojët e saj”.

Edmond Panarit thotë se ka një borxh të fshehur i cili nuk figuron na faturën e bilanceve dhe që kap shifrën e 2 miliardë dollarëve.

Ai shkruan se huamarrësi është qeveri, ndërsa huadhënësi koncensinarët që investojnë me rrisk zero dhe fitim të garantuar, “sepse qeveria duke e shtrydhur me zgjedhe taksash popullin, garanton pagesen e fitimit të munguar të oligarkeve”

Ja postimi i plotë i deputetit të LSI:

Ajsbergu i borxhit kombetar, piramida e re e Shqiperise.. Ka një borxh të fshehur, i cili nuk figuron ne faturat e bilanceve! Ky borxh i kapercen dy miliard dollaret dhe do të paguhet teresisht nga qytetaret. Huamaresi është qeveria, huadhenesi koncesionaret (alias oligarket), të cilët investojne me risk zero dhe me fitim të garantuar edhe nese nuk kanë fitim te realizuar, sepse qeveria duke e shtrydhur me zgjedhe taksash popullin, garanton pagesen e fitimit të munguar të oligarkeve. Te gjithe studimet e fizibilitetit tregojne se nese qeveria do ta kishte mare vete borxhin dhe te realizonte me ndermarrjet e saj investimet e parashikuara , kosto e tyre do të ishte të pakten 30%me e ulet se fatura e koncensionarit. Sepse do të kishte gare, do kishte konkurence ofertash … Te cilat mungojne sepse koncensionari e eviton garen dhe fiton aforfe me ppp-te me kontratat qeveritare duke krijuar situate monopol. Por nga qe qeveria nuk merr dot borxh sepse ja ndalon ligji per pragun e borxhit, ka gjetur të ngreje skemen e re piramidale të Shqipërisë, borxhin e fshehur, i cili do te zbraze xhepat e shqiptareve dhe po pergatit gremisjen e ardheshme financiare të vendit. Mos harroni se kriza financiare e 2008 dhe falimenti e kolapsi i ekonomive perëndimore, filloi si krize borxhi,si krize e bilanceve të fshehur nga kontot publike. Pikerisht ate qe po ben qeveria sot…! Piramida e re financiare e pas 97 tes, po hedh vrullshem shtat dhe kur të shembet do te na fundose nen rrenojat e saj.

OPINIONE

INTERVISTA