Historia Kultura

Para 96 vitesh u themelua Komuniteti Mysliman i Shqipërisë

Në ditën e 12 të muajit mars të vitit 1923, u themelua Komuniteti Mysliman Shqiptar. Në tubimin morën pjesë 36 delegatë prej tyre dijetarë, intelektualë e deputetë. Haxhi Vehbi Dibra, i cili dha fetvanë për flamurin shqiptar në ditën e shpalljes së mëvetësisë, u zgjodh kryetar i Komuniteti Mysliman Shqiptar.

Bashkësitë fetare nuk ishin vetëm organizima administrative, ato ishin kultivuese të besimit në Zot, dashurisë për vendin dhe ruajtjtës se vlerave të familjes shqiptare

OPINIONE

INTERVISTA