Bota Rajoni

Patriarku Jazexhi: Siria është vendi i paqes dhe bashkëjetesës

Patriarku Jazexhi nga Antiochia dhe Gjithë Lindja theksoi se Siria ka qenë vendi i dashurisë, paqes dhe bashkëjetesës pavarësisht nga lufta terroriste që ai dëshmon.

Jazexhi bëri vërejtjet e tij gjatë vizitës në Ambasadën e Sirisë në Serbi të premten, shoqëruar nga Kryepeshkopi i Peć, Metropoliti i Beogradit dhe Ireneu i Serbisë.

Patriarku Jazexhi pohoi nevojën për të përcjellë realitetin e asaj që po ndodh në Siri larg propagandës mashtruese të qarkulluar nga disa media në perëndim.

Ai vuri në dukje se lufta u nis në Siri “nën tituj të rremë, koncepte dhe slogane”.
Patriarku sqaroi se vizita e tij e tanishme në Serbi konfirmon marrëdhënien e mirë midis Sirisë dhe Serbisë dhe thekson dëshirën për ta konsoliduar atë.

Nga ana e tij, Patriarku Jazexhi shprehu lumturinë e tij në përmirësimin e situatës në Siri, pasi ushtria arabe siriane i ktheu sigurinë dhe stabilitetin në shumicën e fushave.
“Siria është vendi i shenjtërisë, besimit dhe djepit të feve qiellore”, tha ai.

Gjithashtu ai u shpreh se Siria dhe Serbia kanë të njëjtën dhimbje, duke bërë thirrje për forcimin e lidhjeve të dashurisë dhe solidaritetit midis njerëzve të të dy vendeve përballë sfidave dhe rrethanave të vështira.

Punëtori i ngarkuar me punë në Ambasadën e Sirisë në Beograd, Othman Saab, tha se Siria kishte fituar luftën kundër tij, duke vënë në dukje se organizatat terroriste që shkatërruan gurin dhe kryen krime kundër popullit sirian nuk mund të dobësonin qëndrueshmërinë e tyre.

Burimi: SANA/ Gazeta impakt