Historia Kultura

Perandoria Osmane përmes disa fotove të vjetra

Instituti Getty ka filluar një proces të gjerë për dixhitalizimin e fotove të periudhës osmane. Mbi 6 mijë fotografi të periudhës së Perandorisë Osmane tashmë gjenden online dhe mund të shkarkohen falas. Është Instituti i Kërkimeve Getty, ai që ka digjitalizuar një koleksion të fotografive të epokës osmane, e cila është e disponueshme për t’u shkarkuar falas.

Instituti i Kërkimeve të Getty kohët e fundit ka digjitalizuar mbi 6.000 fotografitë e epokës otomane të shekullit të 19-të dhe të shekullit të 20-të, të mbledhura në vitet 1980 nga francezi Pierre de Gigord gjatë udhëtimeve të tij nëpër Turqi.

OPINIONE

INTERVISTA