Bota

Salvini: “Forcoj të drejtën e vetëmbrojtjes me armë për qytetarët dhe anuloj azilin për emigrantët”

Zëvendës Kryeministri Italian Mateo Salvini argumentoi se shtetasit italianë duhet të jenë të armatosur sepse, siç tha ai, do të dekurajonin kështu grabitësit nga pushtimi i shtëpive, të vilave dhe dyqaneve.Përveç kësaj, ai përsëriti edhe një herë qëndrimin e tij të konstant për heqjen e azilit për emigrantët që hyjnë në territorin italian. Tashmë ai, siç ka deklaruar më parë, është i gatshëm për të përzënë 120 mijë emigrantë lidhur me anulimin e dhënies së azilit, ndërsa sot deklaron për të armatosur popullit me armë për vetëmbrojtje.