Perëndimi dhe përdorimi i izraelitëve si thikë për të goditur rendin e sigurisë rajonale

Thuhet se lufta ndërmjet Iranit dhe regjimit sionist të Izraelit është vetëm çështje kohe.

Megjithëse krejtësisht absurde, ideja e gjithë kësaj lufte është promovuar nga ëndërruesit sionistë bazuar në strategjinë afatgjate të Izraelit për të zgjeruar hegjemoninë e tij në Azinë Perëndimore. Që nga fillimi i tij pas pushtimit të territoreve palestineze pothuajse 50 vjet më parë, roli i vërtetë i luajtur nga Izraeli ka vepruar si një ndarje rajonale për Perëndimin, një thikë në duart e Perëndimit dhe një çelës në veprat e paqes dhe sigurisë rajonale. Në fakt, Azia Perëndimore ka dëshmuar fuqitë perëndimore duke përdorur thikën sioniste për t’i shpuar vendet në rajon për të arritur qëllimet e tyre hegjemoniste: Lufta e Sinait në vitin 1956, Lufta gjashtëditore në vitin 1967, Luftat nga 1967 deri 1970, Luftae Yom Kippur në vitin 1973, Lufta e Parë e Libanit nga viti 1982 deri 1985, Intifada e Parë (kryengritja palestineze) nga viti 1987 deri 1993, Intifada e dytë nga viti 2000 deri në vitin 2005 dhe Lufta e Dytë e Libanit në vitin 2006. Së paku tetë luftëra në një periudhë prej rreth 50 vjetësh! të shoqëruara nga mizoritë e vazhdueshme kundër popullit palestinez që synojnë të rrëmbejnë gjithnjë e më shumë territore, nga luginat e Golanit në Siri në Bregun Perëndimor dhe në të gjitha brigjet e territorit palestinez për të ndërtuar vendbanime të reja sioniste.

“Frika e luftës është kudo në rajon për fat të keq për shkak të, ju e dini, ndërhyrjeve të fuqive të huaja dhe politikat e gabuara dhe keq llogaritjet e disa lojtarëve brenda rajonit dhe sigurisht politikat hegjemoniste të regjimit izraelit”, ka thënë Abas Erakci, zëvendësministër i jashtëm i Iranit në një intervistë për BBC. Është e qartë se vendet në rajon, përballë agresioneve të pafundme nga regjimi sionist i Izraelit, janë përpjekur të formojnë një front të bashkuar kundrejt Perëndimit dhe xhandarit të tij rajonal, Izraelit. Boshti i Rezistencës i formuar nga Irani, Siria, Libani dhe Palestina është rezultat i një qasjeje të tillë. “Boshti i Rezistencës është gjithmonë atje, e dini, kur Hezbollahu dhe qeveria siriane në të vërtetë e luftojnë atë, forcat izraelite kur sulmuan Libanin në të kaluarën, ne të gjithë i mbajmë mend sulmet izraelite në territorin e Libanit, të gjithë e kujtojmë kur ata pushtuan Bejrutin. Dhe ne të gjithë e kujtojmë vitin 2006 kur ata pushtuan Libanin jugor”, tha Erakci. “Unë mendoj se Libani, Siria dhe vendet e tjera të rajonit kanë çdo të drejtë të krijojnë një lloj rezistence ndaj këtyre agresioneve nga izraelitët”, theksoi ai. Fillimisht e krijuar për t’u ballafaquar me proksin kryesor të Perëndimit në rajon, Boshti i Rezistencës ka qenë i suksesshëm në ruajtjen e Izraelit, ndërsa gjatë viteve të fundit ka vepruar gjithashtu si një forcë rajonale me ndikim për të ndaluar dhe çrrënjosur terrorizmin takfisirt, si ide e re e perëndimit dhe e sionistëve. Paqja dhe siguria në Irak dhe Siri, ndonëse ende e brishtë, janë rezultat i përpjekjeve të vendeve të Boshtit të Rezistencës, përfshirë Iranin./ PT

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne