PËRPLASJA E QYTETËRIMEVE

Nga Bajramm Shabani
Samuel Hantingtoni thotë se qytetërimi Perendimor fillon aty ku ekziston katolicizmi, protestantizmi dhe evangjelizmi, ndërsa qytetërimi lindor fillon aty ku dominon Islami dhe krishterimi lindor ortodoks bizantin.Sipas Hantingtonit i cili kte hartë e ka paraqitur te libri i tij Përplasja e Civilizimeve, Hantingtoni në kte hartë me një vijë të trashë e ka vërë kufirin në mes civilizimit lindor dhe atij perendimor.
Hantingtoni, Rusinë, Bjellorusinë, Rumaninë ku jetojnë ortodokset, Serbinë pa Vojvodinën hungareze katolike, Bosnien, Malin e Zi, Shqipërinë l, Kosovën, Greqinë, Bullgarinë, Turqinë i sheh si pjesë e civilizimit lindor sepse këto vende i përkasin civilizimit islam dhe bizantino ortodoks lindor. Ndërsa Kroacinë dhe Slloveninë, me Finlanden republikat baltike dhe Poloninë i sheh si Perendim, sepse këto vende i takojnë rimokatolicizmit dhe protestantizmit. Prandaj të nderuar miq nazifashisti Samuel Hantingtoni Islamin dhe Ortodokset i ka cilësuar si armiq të rrezikshëm të civilizimit perendimor, për kte arsye Perendimi i ka shpallur luftë muslimaneve gjatë këtyre 30 viteve të fundit, dhe tash i ka shpallur luftë edhe ortodokseve nëpërmjet Ukrainës. Sipas Hantingtonit muslimanet dhe ortodokset janë shoqeria me konservatore dhe armiqtë më të mëdhenj të liberalizmit dhe të neoliberalizmit, prandaj duhet ti shpallet luftë.Hantingtoni në librin e tij PËRPLASJA E CIVILIZIMEVE armiqtë më të rrezikshëm të Perendimit i nënvizon me vija të trasha, armiqtë e liberalizmit Perendimor sipas Hantingtonit janë Islami, Ortodoksizmi dhe budizmi. Por sipas Hantingtonit armiku numër një dhe më i rrezikshëm i NEOLIBERALIZMIT Perëndimor është ISLAMI, sepse ISLAMI është kundër kolonializmit, neokolonializmit, fashizmit, racizmit, amoralitetit, degjenerimit, servilizmit, imitimit, shfrytezimit të njeriut nga njeriu, islami e konsideron veten superior dhe civilizimin perendimor e sheh inferior, antinjeri dhe antihuman, me një fjalë Islami civilizimin perendimor e sheh si satanizem, anti Zot, materializem pa vlera shpirtërore.
Perendimi për kte arsye pasi e luftoi botën islame ju drejtua botës ortodokse, por Perendimi duke e luftuar botën Islame u vetshkatërrua dhe tani në frontet e UKRAINËS po thyhet keq nga ushtria heroike ruse ortodokse dhe ajo çeçene muslimane e Kadirovit.
Të nderuar miq grushtin vdekjeprures Perendimit do te ia jap TURQIA me largimin e saj nga NATO pakti, sipas informatave që kemi Turqia ka kerkuar të behet anëtare e BRICS-it dhe shpresojmë që Turqia shumë shpejte te bej aleance me Rusinë dhe Iranin kunder Perendimit.
Bota Islame ka nevojë jetike për boten ortodokse ruse dhe anasjelltas, bota ortodokse ka nevoje jetike per nje aleance historike me 2,5 miljardë musliman kunder armikut te perbashkët që quhet NEOLIBERALIZMI PERENDIMOR anglosakson./gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne