Opinion

PËRPLASJA KATOLIKO-EVANGJELISTE GODET SHQIPTARËT (MUSLIMAN)..!

Savash VELIU

Loja në dukje është shumë më e madhe seç paramendohet e seç shihet me sy të rëndomta ku shqiptarët (musliman) në këtë rast viktima në mes dy atllarve të mëdhenj botëror ‘Sionistëve Evangjelist dhe Katolicizmit Jezuit’ duhet detyrimisht të jenë shumë vigjilent dhe gjakftohtë ngase skenarët janë të paraplanifikuara nga qendrat e jashtme ti përplasin muslimanët të pakokë e të dezorientuar me ortodoksët inferior në favor të katolikëve superior.

Katolicizmi jezuit i udhëhequr nga ‘Opus Dei’ i çakorduar nga ataku i Evangjelistëve sionist disa muaj më parë me presidentin Trump të robëruar nën vallen e jehudizmit duke proklamuar njëanshëm Jeruzalemin kryeqytet të jehudizmit sionist, një akt që ndezi fitilin e luftës mes religjioneve ‘Katolike dhe atë Evangjeliste’ besime këto të kota Pagane, rivalitet për supremacion mbi mandatin botëror gjatë ‘’Rirenditjes Botërore’’ e cila ka hyrë siç duket në fazën finalizuese rreth Mesdheut.

Prandaj pas aktit destruktiv të protagonistëve të shfrenuar siono-evangjeliste, Katolicizmi shpalli luftë ndaj Evangjelistëve Trumpist si dhe interesave amerikane në botë që godet edhe ballkanin në këtë rast shqiptarët ndërkohë edhe kishën Ortodokse që synohet ta shfaroset nga dheu. Me fjalë të shkurtëra do mundohem të ofroj ca lidhshmëri mes tyre dhe goditja e shqiptarëve në përplasjet gjatë rirenditjes botërore.

Nuk janë të rastit prokllamimet natë e ditë të Evangjelistëve dhe Sionistëve jehud ndaj skandaleve katolike brenda vatikanit me të bëmat e tyre amorale dhe koruptive që iriton Jezuitët katolik të ‘Opus Deit’ vazhdimisht të atakojnë interesat amerikane apo të Trumpit që në një far mënyre godasin edhe tokat shqiptare që filloi me heqjen e Dykrenares (kryqit) ortodoks inferior duke ngulitur bustin (kryqin) katolik superior të Papa Pollit II, në Tiranë, akt që shpalli Shqipërin tok katolike duke intensifikuar edhe ripromovimin e figurave mitike të katolicizmit si në Shqipëri ashtu edhe në Kosovë e gjetiu me Skenderben, Terezën, Rugovën, Xharrat si dhe përmes klerikëve të koruptuar katolik dhe rugovistëve politiko-partiake pro-vatikaniste!

Ma thotë mendja se jo rastësisht Greqia ortodokse proamerikane kërcënoi veriun e Shqipëris kundra katolicizmit si një tokë ortodokse dhe jo rastësisht ajo u kall sot përnjëherë me kaos dhe protesta me siguri nga katolikët antiamerikan!

Nëse shikojm kronologjin kohore të ndodhive që ndodhin njëra pas tjetrës në opinion janë tregues të qartë se nuk janë të rastit sepse janë në lidhshmërin kohore dhe hapsirore lineare si; Lirimi i hoxh Shefqet Krasniqit, ose Greqia pas kërcënimeve që bëri u kall me protesta të shfrenuara. Poashtu Franca papritmas u zhyt në kaos protestash, dhe gjithashtu Institucioni katolik italian dje provokon ortodoksinë maqedonase duke e goditur me numrin e shqiptarëve se si popull shqiptarët në maqedoni janë mbi 40% etj!

Ndoshta edhe kryetari Thaçi sot shkaku i situatës së krijuar në vend është i detyruar në konsultim me Erdoganin të përpiqet të ballancoj situatën duke deklaruar në mediat publike këto fjalë të pakuptimta dhe gjithashtu të takohet me presidentin Putin si diplomaci që do të ruaj situatën të mos eskaloj nga kontrolla në dëm të shqiptarëve të përplasen me ortodoksët sllav në emër të katolicizmit ekstrem etj etj… !

OPINIONE

INTERVISTA