Plani me pesë klauzola i Izraelit për SHBA-në kundër Iranit dhe Hizbullahut

Është bërë me dije se Shefi i Shërbimit të Inteligjencës së Izraelit i ka propozuar Amerikës një plan prej 5 klauzolash në lidhje me luftën kundër ekzistencës së Iranit dhe Hizbullahut në Siri.

Sipas një lajmi të publikuar nga Ynet News, Shefi i shërbimeve të inteligjencës izraelite, Yisrael Katz, i cili gjendet nëWashington i ka paraqitur Donald Trumpit një plan të përbërë nga pesë klauzola në lidhje me zbehjen e ndikueshëmrisë së Iranit në Siri si dhe i ka propozuar që të punojnë së bashku për të parandaluar krijimin e një fronti ushtarak nga Teherani në Izrael.

Njëra ndër këto klauzola të kësaj marrëveshjeje që ka për qëllimin zvogëlimin e hapësirës së ndërveprimit të Iranit si dhe të gjithë grupimeve të tjera që ai mbështet me në krye lëvizjen Hizbullah është që Amerika që njoëhë territorin e kodrave Golan të Sirisë, që tashmë janë të pushtuara nga Izraeli si territore legjitime të këtij të fundit.

Sipas të dhënave në lajm, një tjetër nga klauzlat që gjendet në e parashtruar në marrëveshje është që t’i dilet kundër prezencës ushtarake të Iranit në Siri dhe për sa kohë ai vazhdon të mbështesë grupime të këtilla si Hizbullahu të vazhdohet t’i shtohen sanksionet Iranit si dhe të shtohen sanksionet kundrejt Hizbullahut.

Izraeli ka bërë me dije se kërkon dobësimin e Hizbullahut në mënyrë që ky i fundit të tërhihet

Sipas një lajmi të publikuar nga Ynet News, Shefi i shërbimeve të inteligjencës izraelite, Yisrael Katz, i cili gjendet nëWashington i ka paraqitur Donald Trumpit një plan të përbërë nga pesë klauzola në lidhje me zbehjen e ndikueshëmrisë së Iranit në Siri si dhe i ka propozuar që të punojnë së bashku për të parandaluar krijimin e një fronti ushtarak nga Teherani në Izrael.

Njëra ndër këto klauzola të kësaj marrëveshjeje që ka për qëllimin zvogëlimin e hapësirës së ndërveprimit të Iranit si dhe të gjithë grupimeve të tjera që ai mbështet me në krye lëvizjen Hizbullah është që Amerika që njoëhë territorin e kodrave Golan të Sirisë, që tashmë janë të pushtuara nga Izraeli si territore legjitime të këtij të fundit.

Sipas të dhënave në lajm, një tjetër nga klauzlat që gjendet në e parashtruar në marrëveshje është që t’i dilet kundër prezencës ushtarake të Iranit në Siri dhe për sa kohë ai vazhdon të mbështesë grupime të këtilla si Hizbullahu të vazhdohet t’i shtohen sanksionet Iranit si dhe të shtohen sanksionet kundrejt Hizbullahut.

Izraeli ka bërë me dije se kërkon dobësimin e Hizbullahut në mënyrë që ky i fundit të tërhihet

Sipas një lajmi të publikuar nga Ynet News, Shefi i shërbimeve të inteligjencës izraelite, Yisrael Katz, i cili gjendet nëWashington i ka paraqitur Donald Trumpit një plan të përbërë nga pesë klauzola në lidhje me zbehjen e ndikueshëmrisë së Iranit në Siri si dhe i ka propozuar që të punojnë së bashku për të parandaluar krijimin e një fronti ushtarak nga Teherani në Izrael.

Njëra ndër këto klauzola të kësaj marrëveshjeje që ka për qëllimin zvogëlimin e hapësirës së ndërveprimit të Iranit si dhe të gjithë grupimeve të tjera që ai mbështet me në krye lëvizjen Hizbullah është që Amerika që njoëhë territorin e kodrave Golan të Sirisë, që tashmë janë të pushtuara nga Izraeli si territore legjitime të këtij të fundit.

Sipas të dhënave në lajm, një tjetër nga klauzlat që gjendet në e parashtruar në marrëveshje është që t’i dilet kundër prezencës ushtarake të Iranit në Siri dhe për sa kohë ai vazhdon të mbështesë grupime të këtilla si Hizbullahu të vazhdohet t’i shtohen sanksionet Iranit si dhe të shtohen sanksionet kundrejt Hizbullahut.

Izraeli ka bërë me dije se kërkon dobësimin e Hizbullahut në mënyrë që ky i fundit të tërhihet

nga çdo mundësi e një përplasjeje ushtarake.

Sipas lajmit, Izraeli i cili i kërkon Amerikës që nëpërmjet ndërhyrjes së saj në Iran, Irak dhe Siri të arrijë deri tek Libani duke qënë që në këtë mënyrë Izareli do të ketë një justifikim për të krijuar një front në kufirin e tij verior dhe kështu do të jenë të përgatitur për t’i bërë ballë çdo sulmi të mundshëm surprizë që Irani mund bëjë kundër Izraelit.

Sipas lajmit, bëhet me dije se Yisrael Katz, i cili ka zhvilluar takime me përfaqësuesin e veçantë të shefit të SHBA-së për Lindjen e Mesme, Jason Greenblatt dhe me përfaqësuesin e SHBA-së në OKB, Nikki Haley është shprehur se ata kërkojnë që të arrijnë një konsensus të përbashkët me Amerikën për të ndaluar Iranin dhe për të mbështetur bashkëpunimin e tyre në këtë rajon.

Burimi : Yakın Doğu Haber/ ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne