Poeti saudit i cili kritikoi zytrarët e sigurisë do të burgoset

Një gjykatë kundër terrorizmit në Arabinë Saudite ka dënuar një poet me dy muaj burgim për poezinë që konsiderohen fyese për zyrtarët e sigurisë.

Kështu ka njoftuar Saudi Okaz të enjten se poeti, emri i të cilit nuk është publikuar, kishte shpërndarë poezinë e tij në Twitter dhe YouTube.

Faqja e internetit e lajmeve thotë se Gjykatën Speciale e Krimeve në kryeqytetin e Arabisë Saudite, në Riad, thotë se poeti saudit është fajtor për prodhimin dhe publikimin e materialit që ishte fyes për zyrtarët e sigurisë dhe që mund të dëmtojnë rendin publik. Gjykata urdhëroi gjithashtu që llogaria e poetit në mediat sociale e poetit të mbyllet.

Dhjetëra aktivistë saudit të të drejtavetë njeriut janë pas hekurave ose të dënuar në bazë të një ligji gjithëpërfshirës kundër terrorizmit që barazohen në kërkesat për reforma apo kritika ndaj qeverisë si të dëmshme për stabilitetin.

Kritika e mbretërisë, megjithatë, mbetet e përhapur në Twitter dhe në mediat të tjera sociale.

Burimi : ABNA24/ ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne