Islamofobi Shqiperia

Prokuroria e Lezhës procedon 60 ekstremiste katolik

Prokuroria e Lezhës, në bazë të referimeve nga Policia e Shtetit, ka nisur procedimet në gjendje të lirë për rreth 60 ekstremiste katolik mirditor te cilet sulmuan HEC-in e Qafe Milles.

Ata disa ditë më parë u mblodhën në digën e hidrocentralit të Qafë Mollës, duke prishur flamurin turk, që ishte vendosur në mënyrë murale nga firma turke që ka ndërtuar hidrocentralin mbi lumin Fan.

Midis personave të proceduar, 10 prej tyre përveç akuzës për tubim të paligjshëm, akuzohen edhe për kundërshtim të punonjësve të policisë dhe shkatërrim të pronës. Prokuroria e Lezhes kerkon ne vecanti ekstremistin katolik Leon Molla i cili bente thirrje ne internet per dhunen fetare kunder hidrocentralit.

Protesta për vendosjen e flamurit turk në digën e hidrocentralit u lajmërua në rrjetet sociale nga disa persona, të cilët e konsiderojnë fyerje për gjithë krahinën e Mirditës, vendosjen e flamurit turk në këtë zonë. Mirditoret ekstremiste nuk pranojne qe muslimanet, turqit dhe popujt e tjere te bashkeekzistojne me ata. Urrejtja fetare dhe kombetare e organizatoreve kulminoi me dhune kunder policise, prones private dhe me parrulla ekstremiste anti-muslimane, anti-shqiptare dhe anti-turke.