Bota

Protesta e palestinezëve në Al Khalil kundër kolonëve sionistë

Palestinezët që jetojnë në Al Khalil në Jude dhe Samari kanë protestuar të dielën kundër ndërtimit të një muri në hyrje të lagjes Ghajth afër xhamisë së hz. Ibrahim (as).

Në protestat e palestinezëve në qytetin Al Khalil, ndodhën konflikte mes palestinezëve dhe forcave sionistë ku këta të fundit arrestuan një palestinez. Ndërtimi i një muri mbrojtës në hyrje të lagjes Ghajth ka shkëputur shtëpitë palestineze dhe ka ndërprerë trafikun e tyre. Sionistët thonë se kanë ndërtuar murin për të lehtësuar udhëtimin e kolonëve sionistë./ PT

OPINIONE