Bota

Protestë para Konsullatës Saudite në Stamboll: “mallkuar qoftë SHBA-ja; mallkuar qoftë Izraeli; mallkuar qofshin sauditët”

Qindra muslimanë u mblodhën përpara Konsullatës së regjimit saudit në Stamboll, për të protestuar ndaj masakrave dhe vrasjeve të regjimit saudit në Jemen.

Muslimanët të cilët mallkuan regjimin saudit, hodhën sllogane të tilla si: “Mallkuar qoftë SHBA-ja; mallkuar qoftë Izrael; mallkuar qofshin sauditët; Saudia dhe Amerika vrasëse; largohu nga Jemeni Saudi vrasëse.” Në fjalimin e bërë pas recitimit të Kuranit, u theksua gjendja e mijëra jemenasve të vrarë nga bombardimet e sauditëve gjatë luftës 3 vjeqare në Jemen si dhe e milionave jemenasve të cilët po luftojnë me sëmundje dhe uri.

Këtu u tha se bota ka qëndruar e heshtur ndaj këtyre masakrave si dhe u bë thirrje për përfundimin e masakrave të regjimit saudit në Jemen dhe për largimin e tyre nga Jemeni sa më shpejtë të jetë e mundur.

Burimi : Rast Haber/ ML

OPINIONE